Zbog raskida ugovora o zakupu zemljišta u Grajevcu pre roka pisao i Vučiću

LESKOVAC

Zbog raskida ugovora o zakupu zemljišta u Grajevcu pre roka koji je naveden u ugovoru, pisali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

To je bila poslednja adresa od koje su Sava Stojanović i negova porodica tražili pravdu i poštovanje potpisanog ugovora o zakupu državnog zemljišta.

Kažu da su više puta pisali Ministarstvu poqoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravi za poljoprivredno zemljište, kao i Gradskoj upravi grada Leskovca.

Sin zakupca zemljišta Dragan Stojanović rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da su ugovori sa njegovim ocem raskinuti a zatim odmah sklopljeni sa drugim osobama.

On smatra da su ugovori raskinuti bez razloga, a sklopljeni su 2019. godine na deset godina, što znači da bi trebalo da važe do 2028. godine. Parcele su veličine 480 m2 i 1250 m2. Sudski veštak je, tvrdi, ustanovio da čak i nema te površine na terenu iako je ceo zakup plaćao po ugovoru.

„Optužen sam da sam radio kapitalnu investiciju, da sam to razorao, pošto se jedan deo vodi kao pašnjak, a drugi kao njiva. Ali, kapitalna investicija je nešto drugo, beton ili nešto mnogo ozbiljnije. Ovde su stavljeni obični plastenici sa drvenim kolcima, preko kojih je prebačen najlon i koji se ručno zabadaju,“ ispričao nam je Dragan koji tvrdi da nikakva prasvni osnov nije postojao za raskid ugovora sa njegovim ocem.

Inače, rešenja o raskidu ugovora za obadve parcele su došla iz Uprave za poljoprivredno zemljište, direktno iz Beograda.

On kaže i da u Leskovcu prebacuju loptu na Beograd, kao to samo Beograd odlučuje, ali i da Beograd radi po onome što se odavde iz Gradske uprave pošalje.

„Razgovarao sam sa mnogim ljudima koji su na rukovodećim položajima u Leskovcuu gradskim institucijama , obećali su da će da će da mi pomognu, govorili da sam ja u pravu. Posle nekog vremena menjali su priču više nisu hteli da s ejave ni na telefon. Pitam se, kako i zašto to odjednom? I ko je izvršio pritisak na njih? Jedan načelnik, drugi , treći, kod svih kod kojih sam otišao, posle nedelju dana sam imao zatvorena vrata. Pošto su se ogradili i rekli da o tome odlučuje uprava u Beogradu, ja sam rekao da ću da tužim, “ rekao nam je Dragan Stojanović koji je uveren da u Srbiji pravda ipak postoji i rešio je da je potraži preko suda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare