Zbog nepoštovanja epidemioloških mera u Nišu za dve nedelje izdat je 101 prekršajni nalog

NIŠ

Tokom kontrole primene epidemioloških mera u prethodne dve nedelje, samo u Nišu, izdat je 101 prekršajni nalog za koje treba platiti novčane kazne u ukupnoj vrednosti od 4 miliona dinara. Inače tokom prošle noći, komunalna milicija u nameri da proveri primenu kovid sertifakata ,obišla je 30 ugostiteljskih objekata,od kojih nijedan ,nije radio posle 22 sata.                     

Komunalna milicija,zajedno sa komunalnim inspekcijama Gradskih Opština,kontrolišući primenu epidemioloških mera,tokom prethodne dve nedelje, obavila je u Nišu 3730 nadzora,u Tržnim centrima,ostalim trgovinskim radnjama,ugostiteljskim objektima i gradskom prevozu.Tom prilikom izdati su prekršajni nalozi ukpne vrednosti 4 miliona dinara.

                 “Komunalna milicija izdaje prekršajni nalog na licu mesta.Firma ili lice kome je izdat prekršajni nalog ima rok od 8 dana da uplati pola kazne i još osam dana da uplati ostatak. Ukoliko to ne učini ide se na sudsko odlučivanje”, kaže Dejan Kovačević iz Komunalne milicije.

                   Za nepoštovanje epidemioloških mera,kazne su podsećamo 300.000 dinara za pravna lica,za preduyeća 150.000 dinara,za odgovorno lice u pravnom licu 50.000 dinara i za kovid redare 30.000 dinara.Za nenošenje maske,izdato je 60 prekršajnih naloga,a pojedinačna kazna jeste 5.000 dinara.

                 “Maske do sada, uglavnom, nisu nosily vozači u javnom gradskom prevozu, putnici svi imaju maske a vozači nemaju. Maske nisu nosili ni radnici u nekim tržnim centrima ili nekim ugostiteljskim objektima i u trgovinskim radnjama”, dodaje Kovačević.

                  U zadnja dva tri dana,primena epidemioloških mera, je znatno bolja u odnosu na početak akcije,jer se ,narod, ocenjuju iz Komunalene milicije, navikao na aktuelne kontrole i želi da izbegne bespotrebne novčane kazne.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare