U ustanovi ’’Mara ’’ uskoro će početi da funkcioniše prihvatilište za odrasle i stare iz Niša

NIŠ

U ustanovi ’’Mara ’’, očekuju da će posle završetka postupka licenciranja koji je u toku, uskoro početi da funkcioniše prihvatilište za odrasle i stare iz Niša, koji žive u neuslovnim objektima. Njima bi na ovaj način bio obezbedjen smeštaj tokom zimskih meseci,ali i posle bolničkog lečenja.                   

Prihvatilište za odrasle,kojima je tokom zime i posle bolničkog lečenja,potreban adekvatniji smeštaj u odnosu na uslove u kojima žive, trebalo je da počne sa radom marta ove godine,u posebnom delu Ustanove ’’Mara’’ koji je adaptiran za ove namene. Rok je medjutim pomeren,ali se očekuje da će ovaj problem uskoro biti rešen.

                   “U toku je licenciranje tako da se nadamo da će u narednom periodu sve biti rešeno”, kaže Miloš Ranđelović, direktor Ustanove Mara.

                    Mara ima 70 prijavljenih korisnika.Zbog epidemije,trenutno dolaze u manjem broju.Oni , već već izvesno vreme čekaju na uspostavljanje usluge ‘’Predah od roditeljstva’’, koja bi im omogućila duži boravak i stručnu brigu u objektu,u peirodima kada njihovi roditelji zbog obaveza,ne mogu boraviti u Nišu.

                    “Kada se radi o usluzi Predah od roditeljstva sve tehničke stvari su završene. Ostalo je još samo da resorno ministarstvo to odobri a mi se nadamo da će to biti već sledeće nedelje”, istiuče Miloš Ranđelović.

                    U tom smislu biće neophodno zaposliti oko desetak novih ljudi,pre svega defektologa, vaspitača i negovatelja.

                     “Svakako da će biti novih zapošljenja jer standarde i normative moramo da prilagodimo zakonu koji ih propisuje, a to se odnosi i na zapsolene”, kaže direktor Ranđelović.

                    Inače,Projekat prihvatilište za odrasle koji su socijalno ugroženi,Mara sprovodi sa ministarstvom Pravde, od kog su za adaptaciju dela prostora,dobili oko 3 miliona i 300.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare