Zbog Koridora saniraju dve ulice u Grdelici

LESKOVAC-GRDELICA

Dve najfrekventnije i, od teške mehanizacije, angažovane na izgradnji Koridora 10, najoštećenije grdeličke ulice, rekonstruišu se.

Radovi na prvoj su već počeli, a odmah potom, ekipe kompanije Azvi’ počeće kompletnu sanaciju saobraćajnice, koja od kružnog toka na auto-putu, vodi do centra ove varošice. To je danas najavio direktor Preduzeća ”Koridori Srbije”, Zoran Babić.

 

 

Dogovori oko sanacije dve grdeličke ulice izmedju grada Leskovca i Preduzeća ”Koridori Srbija” , trajali su šest meseci, ali su uspešno završeni, pa će , kao njihov rezultat, ova varošica dobiti moderne i bezbedne saobraćajnice:

“Dogovorili smo da se kompletno renovira ulica Bore Pešića, u dužini od oko 23o metara, ali i da ulica od kružnog toka do ulaza u Grdelicu dobije potpuno novo lice. Planirano je da bude izgradjen trotoar i biciklistička staza, kako bismo bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka, podigli na znatno viši nivo. Ova ulica ima prelep drvored, koji želimo da sačuvamo iz ekoloških, ali i estetskih razloga” , rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Tokom izgradnje auto-puta, saradnja sa gradom Leskovcem je bila intenzivna i lokalna samouprava je bila vrlo kooperativna, ažurna i efikasna u rešavanju svih zadataka, a najviše ih se ticalo eksproprijacije i konkretnih tehničkih pitanja, naglasio je direktor ”Koridora Srbije”, Zoran Babić:

” Rukovodstvu grada Leskovca dugujemo zahvalnost za pomoć i podršku, ali najveća zahvalnost ide Grdeličanima, gradjanima Leskovca i Vladičinog Hana, jer su oni podneli najveći teret, u smislu svakodnevne frekvencije kamiona i gradjevinskih mašina, trpeli buku i brojne druge nevolje tokom izgradnje 26 kilometara auto-puta kroz Grdeličku klisuru, najteže deonice na Koridoru 10.

Investicija nije mala, jer će Koridori u rekonstrukciju dve ulice uložiti oko 600 hiljada evra:

” Želimo da to uradimo na pravi način, nema ”Šminke”, jer ćemo menjati infrastrukturu, tako da ulice traju mnogo godina. Predvidjeno je vadjenje kocke, promena infrastrukture, postavljanje nevezivih i vezivih slojeva, izgradnja pešačke i biciklističke staze, najavljuje Babić.

Radiće se sve dok to vremenski uslovi dozvoljavaju, a planirano je da radovi na obe saobraćajnice, budu završeni do sredine decembra.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x