Registrovan zaštitni žig za “Leskovački roštilj”

LESKOVAC

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga i Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac, povodom registracije Zaštitnog znaka – žiga garancije „Leskovački specijaliteti sa roštilja“, u okviru realizacije projekta „Bugarsko-srpski gurmanski voz“ organizovao je uručenje zaštitnog žiga korisnicima garancije „Leskovački specijaliteti sa roštilja“ u Privrednoj komori Leskovac. Projekat je sufinansiran od strane Evropske unije kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija i ima za cilj razvoj turizma u prekograničnom području. Osnovne aktivnosti za srpsku stranu bile su registracija zaštitnog žiga za gastronomski proizvod „Leskovački roštilj“, opremanje gastro kabineta Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac, održavanje seminara za učenike i šefove kuhinja i osnivanje Gastro kluba.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podseća da je Leskovac nosilac tri gastronomska brenda: ajvara, sprže i roštilj meso.

„Sada, kada restoranima predajemo zaštitni žig „Leskovački specijaliteti sa roštilja“, naši ugostitelji će moći ponosno svim svojim posetiocima da ponude naš zvanični brend-Leskovački roštilj. Ovaj specijalitet poznat je širom sveta i svako je mogao da ga ima na meniju. Međutim, od danas miris pravog leskovačkog roštilja moći će da se širi samo na ovim mestima koji ga već decenijama spremaju na tradicionalan način. Kroz projekat vredan 170.000 evra uspeli smo sa Privrednom komorom u Leskovcu da dođemo do toga da putem zaštitnog žiga „Leskovački specijaliteti sa roštilja“ zaštitimo ime našeg svetski prepoznatog brenda – roštilj mesa.“

Prvi sertifikovani jelovnik i žig „Leskovački roštilj“ dobilo je deset restorana.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare