Završni radovi na rehabilitaciji puta Badince-Guberevac-Mala Grabovnica

LESKOVAC

U selu Guberevac u toku je izvođenje završenih radova na ugradnji drugog sloja asfalta na deonici puta ukupne dužine 1120 metara, za šta je namenjeno 17,4 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obilazeći radove je rekao da meštani ovog kraja, odnosno Guberevca, Badinca, Gornjeg i Donjeg Bunibroda, najviše koriste ovu deonicu puta.

„U ovom kraju, tačnije u selu Gornji Bunibrod, rehabilitovana je deonica saobraćajnice 2016. i 2018. godine u dužini od 800 metra, vrednost radova skoro 7 miliona dinara. Prošle godine smo takođe upravo u tom selu sanirali deonicu od 500 metra, vrednost radova 4,5 miliona dinara.“

Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ pojasnila je da je urađeno mašinsko krpljenje udarnih rupa i oštećenja, postavljeni izravnajući i habajući sloj u dužini od 4cm, kao i bankine od tucanika.

„Od ukupnih 5400 metara, kolika je ova deonica puta, do sada smo realizovali preko 3000 metara. Ovo su bile najkritičnije deonica, sa najvećim oštećenjima, tako da smo gledali da prvo uradimo te delove puta.”

Predsednik Saveta mesne zajednice Guberevac Zoran Stanković podsetio je i da su u prethodnom periodu završeni radovi na rasteretnom kanalu i tako trajno rešene poplave Tulovske reke, te da su osveženi i atarski putevi.

„U toku su pripreme i uskoro očekujemo početak radova na rekonstrukciji ograde na osnovnoj školi u Guberevcu, što je od velikog značaja za bezbednost dece u školi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare