Završetak radova u Daničićevoj ulicu pre roka

????????????????????????????????????

NIŠ

Radovi  na  vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u Daničićevoj ulici privode se kraju i kako kaže direktor ovog javnog preduzeća Igor Vučić sve će biti završeno i pre planiranog roka

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici počeli su 11.aprila i do sada je završeno postavljanje kanalizacione mreže u dužini od 111 metara. Za nedelju dana očekuje se završetak preostalih 60 metara radova na vodovodnoj mreži kazao je direktor JKP „Naissus“ Igor Vučić nakon obilaska radova. U ovoj ulici radi se vodovodna mreža u dužini od 500 metara primarne i isto toliko metara sekundarne mreže.

„Rok za završetak radova je 90 dana i on ističe za petnaestak dana tako da ćemo sve završiti i pre roka. Vrednost ukunih radova je nekih 21 milion dinara“, kazao je direktor Vučić i dodao da će rekonstrukacija vodovodne i kanalizacione mreže u mnogome poboljšati kvalitet života građana ove ulice.

„Nakon ovih radova građani će redovno da se snabdevaju vodom, ali će biti i redovno odvođenje otpadnih voda“, kazao je Vučić.

Inače, radovi u Daničićevoj ulici su počeli pošto su radnici koji su radili na asfaltiranju ulice primetili da su cevi plitko postavljene.Ali, nije samo to bio problem. S obzirom da se radi  o mreži koja je stara preko 40 godina  normalno je da se pristupilo rekonstrukciji.

Javno komunalno preduzeće „Naissus“,radi i na infrastrukturnoj i komunalnoj pripremi industrijske zone „Lozni kalem“  čime se stvaraju uslovi  za nesmetan početak rada fabrike IMI, ali i za dolazak novih investitora. Za petnaestak dana biće završena izgradnja atmosfereske kanalizacije u ukupnoj dužini od 775 metara .

„Na potezu „Lozni kalem“ je ostalo još utiskivanje cevi u dužini od 60 metara ispod pruge i ispod glavne saobraćajnice, Bulevara Svetog cara Konstantina  koja vodi od Niške Banje ka Brzom Brodu. Na taj način biće završena celokupna infrastruktura što se tiče „Loznog kalema“, a to će najviše značiti fabrici IMI i mnogim potencijalnim investitorima koji žele da dođu na tu lokaciju da grade nove kapacitete jer će već imati celokupnu infrastrukturu na dlanu“, kazao  je direktor JKP „Naissus“ Igor Vučić.

Vrednost ovih radova je 27, 8 miliona dinara.

Kako najavljuju iz ovog preduzeća zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Daničićevoj ulici, mogući su danas prekidi u snabdevanju vodom za žitelje ove ulice u vremenu od 9 do 15 sati. U istom terminu prekidi u snabdevanju vodom mogući su i u  naselju “Šljaka “ jer je došlo do havarije na vodovodnoj mreži u Merdarskoj ulici.Slična je situacija . Nastao je kvar na vodovodnoj mreži na uglu ulica Prvomajske i Stefana Prvovenčanog. Zbog radova je moguć kratki prekid u snabdevanju vodom u delu ulica Prvomajske i Kralja Stefana Prvovenčanog u vremenu od 9 do 15 sati, nakon čega se predviđa normalizacija vodosnabdevanja.

Iz ovog javnog preduzeća navode da će za  selo Vukmanovo biti angažovana auto-cisterna sa pijaćom vodom, u vremenu od 12 do 14 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare