Završetak Nišvill džez festivala koncertom Džipsi kingsa

 NIS

Zvezda treće festivalske večeri Nišville džez festivala bila je Lisa Simon, glumica i pevačica, ćerka Nine Simon, jedne od najvećih džez, soul i ritam i bluz pevačica svih vremena.

Osim što je publiku obradovala jednom novom numerom, za koju je tražila sud publike koja je gromoglasnim aplauzom pozdravila novu pesmu, Liza je u čast svoje majke otpevala i nekoliko njenih pesama. Mada su svi ljubitelji njene i muzike koju je pevala Nina Simon očekivali da će se sinoć na repertoaru naći i pesma “Feeling good”,  ona je izostala.

 Posebno iznenađenje bilo je kada je poznata pevačica i glumica sišla među publiku i zajedno sa gledaocima igrala, pevala i dobro se zabavljala.

 Svojim nastupom Lisa Simon proslavila je 85 godina od rođenja svoje majke i njen ulazak u Kuću slavnih. Liza Simon pokazala je sinoć da je izašla “ iz senke “ svoje poznata majke i da sugurno korača putem sopstvene karijera.

Osim što je pevačica, ova američka umetnica je i glumica koja je, između ostalog glumila i u brodvejskom mjuziklu “ Isus Hrist – Supersta” a glumila je i u kultnom mjuziklu “ Les Miserables”.

Nakon njenog nastupa, koncert je održao najpopularniji latino džez sastav “ Matt Bianco”. Ovaj sastav, osnovan 1983 godine i ove godine proslavlja 35 godina. Za ovo vreme izdali su 15 albuma.

Oni su do ponoći na glavnoj bini izvodili svoje najpopularnije melodije.

Večeras je završno veče i za sam kraj organizatori su predvideli koncert  čuvenog benda Džipsi kings. Za ovaj koncert je od početka festivala bilo i najviše zainteresovanih pa su organizatori apelovali na publiku da na koncert dodju znatno ranije od samog početka koncerta.

Na večerašnjem koncertu bend Džipsi kings predvodiće  Pako Bailard, a prema ranijim najavama oni će će izvesti i neku od kompozicija kralja romske muzike Šabana Bajramovića.

Ovaj sastav će na ovogodišnjem Nišvillu primiti najveću festivalsku nagradu – statuetu Šabana Bajramovića, koja se dodeljuje najznačajnijim svetskim džez fusion muzičarima.

Legendarni sastav proslavlja ove godine 25 godina postojanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare