Završeno snimanje delova filma ,,Bilo jednom u Srbiji”

VLASOTINCE

Poslovično ljubazni i preuzimljivi Vlasotinčani, na čelu sa predsednikom opštine Bratislavom Petrovićem upriličili su koktel za filmske umetnike i stvaraoce filma ,,Bilo jednom u Srbiji” koji je desetak dana sniman u gradu na reci Vlasini.

smart
  • Nadam se da ste se predhodnih desetak dana prijatno osećali u našem mestu, i što je najvažnije, da ste završili posao zbog koga ste i došli. Trudili smo se da budemo dobri domaćini i da pomognemo koliko je bilo u našoj moći. Ne znam da li ste imali prilike da upoznate malo bolje naše mesto, ali verujem da ste prošli bar delom pored reke Vlasine, koji je ujedno najlepši deo Vlasotinca. Nama ostaje da u svojoj istoriji zabeležimo da su ovde, u Vlasotincu, snimali kadrovi još jednog filma i serije ,,Vrućeg vetra” i ,,Avanture Borivoja Šurdilovića”. Ujedno se nadam da će tema nekog narednog vašeg projekta biti priča o Vladi Iliću, Vlasotinčaninu, prvom modernom gradonačelniku Beograda u periodu između dva svetska rata, a koji je za sobom ostavio ogroman trag u našoj prestonici. Nadam se da ćete poneti lepe utiske iz varoši na reci Vlasini, još jednom vas pozdravljam i želim vam puno uspeha u daljem radu – rekao je prvi čovek vlasotinačke opštine Bratislav Petrović, koji se iskazao kao pravi domaćin filmskoj ekipi filma ,,Bilo jednom u Srbiji”.
    Zvonimir Šimunec, čovek naše južnjačke krvi, autor je ovog filma u kraćem obraćanju, iskazao je, u ime svih iz filmske ekipe, posebnu zahvalnost domaćinu za iskrenu predusetljivost i srdačnost za svo vreme snimanja ovog filma.
  • Ne želim da ovo zvuči kao fraza, jer bi možda zvučalo kao fraza, jer Vlasotince je pokazalo ono što smo tačno i očekivali, a to nije samo gostoprimstvo i formalna dobrodošlica. Osećali smo se ovde svakog trenutka dobrodošli, osećali smo se lepo, i moram da kažem da je i predsednik opštine iskazao izuzetnu želju da nam izađe u susret u svakom pogledu. Od običnih ljudi na ulici, tu su nam bili smešteni glavni glumci u vili Tasić u Vlasotincu, ono najbolje iz naše ekipe, a tu su naravno i svi ostali iz ekipe, a glumci su, ipak, onaj krem, trešnja na vrhu torte i svi oni kažu da nikad tako nisu lepo spavali kao u Vlasotincu i svi oni kažu da su bukvalno oduševljeni. Još na početku kada smo se sreli, rekao sam, da Vlasotince nikako ne odvajam od Leskovca, rekao sam da je to onaj južnjački duh koji je iznedrio nešto što je, možda, potpuno atipično, pošto dugo živim u inostranstvu, i ovo je jedini deo sveta gde se kaže, ,,ne jedi najbolje, to je za gosti”. Znači, uvek se nešto čuva za goste. Imam utisak da ste to najbolje sačuvali za nas i zbog toga mnogo vam hvala – posebno je istakao producent i autor filma Zvonimir Šimunec.
    Ništa manje reči hvale i zahvalnosti, na ime domaćina, nije uputio i Miroslav Mogorović, izvršni producent filma.
  • Meni se toliko dopalo Vlasotince da smo rešili da se ovde opet vratimo na pola dana kako bi smo snimilo još nekoliko scena. Ne bih se složio sa predsednikom opštine da je oko Vlasine najlepši deo grada, već su to sami ljudi, a snimao sam po čitavom svetu od Litvanije do Grčke i zapadnih zemalja. Ovde smo se osećali kao da smo kod kuće i zato smo posebno svima zahvalni – rekao je Mogorović izvršni producent.


Pre distribucije filma
POSEBNA PROJEKCIJA ZA VLASOTINCE

  • Napravićemo jednu posebnu projekciju za Vlasotince pre nego što krene film u distribuciji. Napravićemo nešto što će biti još i u Leskovcu i time ćemo reći jedno veliko hvala svima vama, koji ste sarađivali sa nama a i čitavom Vlasotincu – obećao je Zvonimir Šimunec.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare