Završeno igralište u školi “Kosta Stamenković”

 

U Osnovnoj školi “Kosta Stamenković” završeni su radovi na rekonstrukciji školskog igrališta, čija je vrednost više od četiri miliona dinara.

„Ova škola ima 605 učenika i ona može da bude primer kako uslovi za decu, nastavnike i učitelje treba da izgledaju. Napravili smo im skoro dva kilometra trotoara od Sinkovca do škole, jer deca iz tog naseljenog mesta dolaze ovde kako bi se edukovala“, rekao je  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da je cilj lokalne samouprave edukacija odnosno budućnost i Leskovca i Srbije.

Uveren je da deca treba da slušaju odrasle, ali i da bi trebalo da nastoje da prevazidju starije i da budu „mnogo bolji ljudi, nego što smo mi“.

Kako kaže Cvetanović, inicijativa za uredjenje školskog dvorišta, potekla je od bivših učenika škole koji žive u okruženju.

Šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, Bojan Tojaga, navodi da je pored rekonstruisanog igrališta, škola „Kosta Stamenković“ tokom 2015. i 2016. godine kompletno energetski sanirana.

„Zamenjena je stolarija i postavljena nova fasada, a sada smo rekonstruisali i jedno staro igralište. Ovo je najveća asfaltna površina koju smo do sada uradili, 1.600 kvadratnih metara. Izvodjač radova je „PZP“ Vranje i oni su neke detalje koji nisu bili predvidjeni projektom, uradili o sopstvenom trošku, tako da je to na neki način donacija školi“, navodi Tojaga i dodaje da će uskoro biti ugradjene i staklene košarkaške table.

„Kosta Stamenković“ postaje jedna od najuredjenijih škola ne samo u gradu, već i u celom okrugu, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ocenio je direktor škole Goran Ristić.

On kaže da učenici već godinama ostvaruju izvanredne rezultate na svim takmičenjima, tako da i u tom segmentu spadaju u jednu od najuspešnijih škola u gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare