Javna rasprava o promeni Statuta grada

VRANJE

U Vranju je održana javna rasprava o nacrtu Odluke o promeni Statuta grada.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković ukazao je  na značaj organizovanja javne rasprave u cilju davanja konstruktivnih predloga i sugestija, koje će biti ugrađene u konačan tekst.

Jedna od novina u ovom dokumentu je postavljanje v.d. načelnika Gradske uprave, što do sada nije bila praksa.

Izmene Statuta, koje se odnose na promene organizacione strukture Gradske opštine Vranjska Banja, neophodne su zbog potrebe usklađivanja sa zakonskom regulativom i razvojem Vranjske Banje, kaže Tričković.

„Izmenama se predviđa veća samostalnost organa Gradske opštine u obavljanju poslova utvrđenih Statutom Grada. Predložena je promena naziva pojedinih organa Gradske opštine, kao i da Skupština umesto dosadašnjih 15 ima 19 odbornika, koje biraju građani na neposrednim, tajnim izborima. Bitne novine u organizaciji izvršnih organa su da predsednik Gradske opštine može imati najviše dva pomoćnika i da članovi Veća mogu biti na stalnom radu“, rekao je Tričković.

U javnoj raspravi su učestvovali odbornici, predstavnici javnih preduzeća i ustanova i građani.

 

Nakon iznošenja predloga i mišljenja Tričković je izjavio da je zadovojan raspravom i odzivom.

„Čuli smo različita mišljenja i svi se slažu da je neophodan dinamičniji razvoj Gradske opštine Vranjska Banja. Ovo mesto ima prirodne resurse i velike kapacitete i očekujem da će izmene statuta doprineti boljem i efikasnijem radu“.

 

O nacrtu Odluke o promeni Statuta grada Vranja konačnu reč daće odbornici Skupštine, 7. septembra.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare