Bivši demokrata novi SNS predsednik opštine

NIŠ

Diplomirani ekonomista Nebojša Kocić novi je predsednik najveće niške opštine – gradske opštine Medijana odlučeno je danas na 8. sednici Skupštine opštine Medijana.

Nebojša Kocić je u redove SNS -a pre mesec dana došao iz Demokratske stranke.

Dosadašni predsednik Medijane, naprednjak  Milan Krstić  jutros je na početku sednice Skupštine opštine Medijana, na kojoj je trebalo da se raspravlja o njegovoj smeni zbog navodnog neracionalnog trošenja novca iz budžeta,  podneo ostavku.

Za zamenika Nebojše Kocića , izabran je Zdenko Sedlar iz pokreta “Iskreno za Niš”.

Ostavku je podneo i Uroš Radulović (SNS), sekretar Skupštine.

U petočlanom opštinskom veću su većnici  : Božidar Ilić, Srđan Jovković, Tamara Milić, Bojan Cvetković i Igor Todorović.

Milan Krstić je na  početku sednice podneo ostavku zahvalivši se svima na sradnji. Rekao je da je  na čelo opštine došao kao kandidat SNS-a i da će i ubuduće slediti odluke stranke.

 

Novi predsednik je dobio podršku 20, protiv su bila dva odbornika, dok je pet odbornika pokreta Dosta je bilo pocepalo svoje glasačke listiće.

Nebojša Kocić , novi predsednik  Medijane izjavio je da će se truditi da sve ono što je započeto bude završeno,, a realizovaće se i nove ideje i novi projekti , sve u interesu građana Medijane .

Dosadašnji predsednik rekao je da nije bilo nenamenskog trošenja para iz budžeta opštine i da će novog predsednika sačekati 10 miliona dinara na računu.

Prethodnih dana bilo je mnogo kuloarskih priča I  spekulacija o smeni Milana Krstića. U Skupštinu opštine Medijana juče je stigao zvaničan zahtev za smenu aktuelnog predsednika Milana Krstića (SNS) koga će zameniti Nebojša Kocić (DS-SNS)).

Vladajuća većina u Medijani sada a broji 17 odbornika, dok ih je u opziciji 10.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare