Završeni radovi na postavljanju podnog grejanja u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog

????????????????????????????????????

LESKOVAC

U izgradnju crkve Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica uloženo je do sada 22 miliona dinara, rekoa je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao ovu crkvu povodom završetka radova na podnom grejanju.

„Za podno grejanje, kojim će biti obezbeđeni bolji uslovi za boravak vernika u hramu, izdvojeno je 4,2 miliona. Radovima izvedenim u okviru postavljanja grejanja stekli su se uslovi za postavljanje mermernog poda u mozaiku prema arhitektonskom rešenju Dimitrija Pavlovića, stručnjaka u dizajniranju i izradi crkvenih podova. Ovaj projekat biće izveden u toku ove godine. NJegova vrednost iznosi 10 miliona dinara,“ rekao je Cvetanović.

Prilikom posete hramu istakao je da narod koji želi da ima svetlu budućnost, mora da neguje svoju tradiciju i običaje, ne sme zaboraviti svoje poreklo. Shodno tome Lokalna samouprava Leskovca ulaže u razvoj verskih objekata i verskog turizma i na taj način ulaže u svoju budućnost.

Izgradnja hrama u Dubočici je započeta još 2005. godine, zbog nedostatka sredstava prekinuta i ponovo nastavljena 2014. godine, dodao je Cvetanović.

“Leskovac je jedan od retkih gradova koji se mogu pohvaliti gradonačelnikom čija je porodica ktitor verskih objekata”, objavljeno je na zvaničnojm sajtu grada.

“. U prilog tome govore podaci da je gradonačelink Leskovca, Goran Cvetanović hramu Sveti Simeon Mirotočivi donirao 1.000 evra za kupovinu zvona. Tu su i mnogobrojne donacije drugim manastirima i crkvama Jablaničkog okruga, širom Srbije, a i van granica naše zemlje. O tome svedoče mnogobrojne blagodarnice, halkografije, a tu je i orden Svetog Save, kojim je gradonačelnik odlikovan prilikom liturgije održane povodom postojanja 500 godina Jašunjskih manastira”, navodi se na sajtu grada.

„Uloga vere i Srpske pravoslavne crkve je od izuzetnog značaja u očuvanju i razvijanju identiteta srpskog naroda. Briga i ulaganja u verske objekte u velikoj meri doprinose tome. Bog je svuda oko nas, u svakom verujućem biću. Verski objekti, naše crkve, hramovi i manastiri predstavljaju mesto okupljanja i čuvanja vere. Ulaganje u njih je ulaganje u istoriju, tradiciju ali i budućnost“ istakao je Cvetanović i Srpskoj pravoslavnoj Crkvi i vernicima koji večeras i sutra slave čestitao Svetog Stefana uz reči da ovaj praznik provedu u miru i sreći sa svojim najmilijima.

Zvonko Živković, starešina hrama istakao je veliko zadovoljstvo zbog ulaganja u ovaj hram i rekao da se nada da će dobra saradnja biti nastavljena.

On je svim prisutnima i građanima čestitao praznike i pozvao ih da sutra, 09.01.2018. prisustvuju liturgiji koju će služiti Vladika niški gospodin Arsenije.

(Fotografije sa sajta grada)

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bog nije u crkvi
Bog nije u crkvi
5 godine pre

Postoje prioriteti a to nisu crkve.