Završeni radovi na energetskoj sanaciji Gimnazije i Ekonomske škole

LESKOVAC

 

Radovi na energetskoj sanaciji i renoviranju fasade zgrade Gimnazije i Ekonomske škole su završeni.

Radovi na fasadi su podrazumevali ugradnju izolacionih ploča od stiropora i obradu fasade, dok je boju i vrstu fasade odredio Zavod za zaštitu spomenika Niš. Izvođač radova bila je firma „Jugogradnja“ doo Bojnik.

 

U zamenu stolarije prošle godine uloženo je 5,4 miliona dinara, a u uređenje fasade 6,5 miliona dinara.

„Ovo je šesti po redu školski objekat koji je potpuno energetski saniran, s obzirom da su pre njega energetski pasoš dobile i škola „Kosta Stamenković“, osnova i srednja škola u Grdelici, „Vik Karadžić“ u Leskovcu i istoimena škola u Čekminu.  U ovom slučaju korist je dvostruko veća, jer će bolje uslove obrazovanja imati 1.600 đaka dve škole, Gimnazije i Ekonomske“ , rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom zvaničog okončanja radova na ovom objektu.

Pre dve godine renovirana je unutrašnjost zgrade, uređeni su holovi, zamenjeni rukohvati na stepeništu, renovirano je staro stepenište ispred svečane sale i betoniran prostor oko škole. Mnoge od ovih stvari po prvi put su urađene od kada je škola izgrađena, podsetio je Cvetanović .

„Od stare dame Gimnazija je postala biser našeg grada. Gimnazija je oduvek bila pokretač napretka našeg grada, centar znanja, nauke i kulture. Nastavićemo da i dalje unapređujemo i usavršavamo vaspitno-obrazovni proces, kao i da pratmo i razvijamo kreativnost i umeće naših učenika“ , rekla je direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović.

„Zadovoljstvo mi je da danas mogu da vas pozdravim na ovom mestu, da obeležimo završetak radova na našoj školi, i to što ste nam omogućili da u ovakvoj školi radimo. Poslednje tri godine u ovu zradu uloženo je jako mnogo, 20-tak miliona. Napredak se oseća, prijatnija je atmosfera i uslovi za rad, a učenici su zadovoljniji“ , rekla je direktorka Ekonomske škole Milijana Dimić.

U ime učenika Gimnazije i Ekonomske škole govorili su učenici četvrtog razreda Nikola Stojković i Jelena Mladenović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare