Završeni 57. Filmski susreti

NIŠ

Dodelom nagrada za najbolja glumačka ostvarenja završen je ovogodišnji 57. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Gran pri „Naisa“ pripao je Denisu Muriću za ulogu u filmu „Zlatni dečko“.

Nagradu „Carica Teodora“ dobila je Danica Ćurčić za ulogu Vukice u filmu „Mrak“, „Car Konstantin“ dodeljen je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu „Komedija na tri sprata“.

Povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu iz Niša poneli su glumica Aleksandra Balmazović za ulogu u filmu „Usekovanje“ i glumac Petar Strugar za ulogu u filmu „Zlatni dečko“.

Najbolji debitant je Stefan Beronja za ulogu u filmu „Heroji radničke klase“. Nagradu za žensku epizodnu ulogu dobila je Anita Ognjanović za ulogu u filmu „Usekovanje“, a najuspešniji epizodista je Aleksandar Đurica za ostvarenu rolu u filmu „Heroji radničke klase“.

Dobitnik specijalnog priznanja žirija je Pavle Mensur za ulogu u filmu „Usekovanje“. Najbolji strani glumac je Ksenija Marinković koja je tumačila lik Nade u filmu „Nebesa“.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Hadži Petar Božović, Dušan Premović i Brankica Zorić Vasović, predsednica. U takmičarskoj konkurenciji prikazano je 14 filmova.

Pokrovitelji festivala su Grad Niš, Ministarstvo kulture i informisanje i Filmski centar Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare