Završeni 36. Borini pozorišni dani

VRANJE

 

Projekcijom dokumentarnog filma o životu i radu slavne glumice, Mire Stupice u Vranju su zavšeni Borini pozorišni dani. U filmu „Vreme Mire Stupice“, autora Marka Šarca, govore njene kolege glumci, dramaturzi, muzičari, akademici, ali i prijatelji i rođaci. U filmu koji je njoj posvećen, glumica veka govori o drugima, suprugu, porodici.

Tradicionalnu kulturnu manifestaciju 36. po redu zatvorio je praunuk Bore Stankovića, Zoran Davidović koji se zahvalio svim učenicima pozorišnih svečanosti i izrazio nadu da će naredne godine, kada se navršava devet decenija od smrti poznatog pisca, zgrada vranjskog pozorišta biti završena.

Za šest dana koliko su trajali Borini dani publika je bila u prilici da vidi predstave pozorišta iz Šapca, Niša, Zrenjanina i naravno grada domaćina. Bio je tu i prateći sadržaj. Skorman program u skladu sa isto tako skromnim finansijskim sredstvima i slabom posećenošću, što je za Vranje neoubičajeno, s obzirom na dugu pozorišnu tradiciju. Razlog je, bez sumnje, nezavršena zgrada Pozorišta, pa je ovogodišnja manifestacija i održana pod sloganom „Još uvek odbrojavamo“ u sali Doma Vojske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare