ZAVRŠENA ULICA 28. MARTA

 

LESKOVAC

Pri kraju su završni radovi na rekonstrukiciji jedne od najprometnijih ulica u gradu 28. marta, u delu od ulice Strahinjića Bana do rasksnice sa bulevarom Nikole Pašića.

Radovi su izvedeni u okviru periodičnog održavanja  lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica. Vrednost ugovora je 27,4 miliona dinara, i to je najveći projekat započet u 2015. godini iz oblasti periodičnog održavanja na teritoriji grada Leskovca.

-Najbitnije je to da smo, pre nego što smo završili ulicu, uradili kompletnu vodovodnu  i kamnalizacionu mrežu, a prošao je i gasovod. Kompletno su rešene podzemne instalacije, izvedeni su radovi na pojačanom održavanju saobraćajnice, na rešavanju odvodnjavanja sa kolovoza i trotoara, kao i na postavljanju nove saobraćajne signalizacije i opreme. Ovo je uvek bila glavna ulazna kapija za naš grad, a u toku ove godine ćemo odmah nakon završetka vodovodne i kanalizacione mreže asfaltirati i Mlinsku ulicu, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao završne radove na ovoj saobraćajnici.

Rekonstruisana saobraćajnica dugačka je 650 metara. Investitor je JP Direkcija za urbanizam i izgradnju, a izvođač radova „Maki plast“ iz Togočevca.

-Uradili smo rekonstrukciju kompletnog kolovoza, sa izgradnjom levog trotoara, i kompletnu rekonstrukciju raskrsnice na ulazu u bulevar Nikole Pašića. Ovo je poslednji projekat iz periodičnog godržavanja koji je budžetski bio iz 2015. godine, a naredne nedelje krećemo sa periodičnim održavanjem za 2016. godinu. Izrađena je projekto tehnička dokumentacija, deo tendera je sproveden a deo je u postupku. Grad je u budžetu za te namene opredelio 56 miliona dinara. Najznačajniji projekat ove godine iz periodičnog održavanja je rekonstrukcija Mlinske ulice, gde trenutno „Vodovod“ obavlja radove na rekonstrukciji instalacija, nakon čega ćemo započeti rekonstukciju kolovoza, rekao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

U ovim ulicama, 28. marta i Mlinskoj, biće obavljena i rekonstrukcija javnog osvetljenja, postavljanjem led rasvete.

Osim Mlinske, u ovoj godini u okviru periodičnog održavanja lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica biće izvedeni radovi u ulici Topličkog ustanka, Žikice Jovanovića Španca na delu opštinskog puta kroz Pečenjevce, kroz Guberevac i od Miroševca do Slavujevca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare