Završena podela poljoprivrednih subvencija u 2021. godini

LESKOVAC

Podelom subvencija za 476 poljoprivrednih proizvođača sa teritorje Leskovca i okoline završena je ovogodišnja podela za koju je iz budžeta grada odvojena suma u iznosu od 46 miliona dinara, a subvencije je dobilo ukupno 1060 poljoprivrednika. Ugovore je uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetivši pritom da poljoprivreda predstavlja razvojnu šansu kako Leskovca i leskovačkog kraja, tako i čitave Srbije.

„Ulagati u poljoprivredu znači ulagati u zemlju, budućnost i očuvanje sela. Uvek ističemo činjenicu da je poljoprivredna proizvodnja razvojna šansa našeg grada, kraja i čitave Srbije. Potencijal kojim ova oblast raspolaže je nemerljiv, a kako bi bio maksimalno iskorišćen potrebna su ulaganja u vidu investicija i subvencija.“

Cvetanović je dodao i da je prvobitnim planom za ovu svrhu u 2021. godini bilo namenjeno 30 miliona dinara, ali da je rebalansom budžeta ta suma povećana na 46 miliona i najavio da će u 2022. godin ta suma biti preko 50 miliona dinara.

U ime poljoprivrednika Sanja Jovanović iz Bogojevca je rekla da se porodicom bavi plasteničkom proizvodnjom na oko 60 ari.

„Gajimo papriku i paradajz. Ove subvencije će dosta doprineti pobiljšanju naše proizvodnje.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare