Trojica vranjanaca u Glavnom odoboru Narodne stranke

VRANJE

Gradski odbor Vranje će u Glavnom odboru Narodne stranke imati tri predstavnika i to: predsednik Gradskog odbora Vranje Đorđe Ristić, potpredsednik Dragan Pavlović i član Gradskog odbora Igor Jaćimović

“Gradski odbor Narodne stranke Vranje obaveštava javnost da je u nedelju, 26.12.2021.god. u Kombank dvorani u Beogradu održana treća redovna Skupština Narodne stranke. Za predsednika Stranke jednoglasno je izabran Vuk Jeremić.

Za potpredsednike su izabrani Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Gajić, Borislav Novaković, Marina Lipovac Tanasković i Đorđe Stanković.Izabrani su i članovi Glavnog odbora, a Gradski odbor Vranje će u glavnom odboru imati tri predstavnika i to: predsednik Gradskog odbora Vranje Đorđe Ristić, potpredsednik Dragan Pavlović i član Gradskog odbora Igor Jaćimović. Skupština Narodne stranke je usvojila deklaraciju o revanšizmu koja podrazumeva donošenje i striktno sprovođenje zakona i drugih propisa koji imaju za cilj otkrivanje, dokazivanje, obelodanjivanje, javnu osudu i pravno sankcionisanje u skladu sa Ustavom i zakonom svih pojedinaca, grupa i pravnih lica za dela kojima su kršena ljudska prava i slobode građana, kojima su građani izlagani zlostavljanju, a posebno za dela izvršena od strane pripadnika političkih grupa i njihovih saradnika koji su se zloupotrebom političke moći, javnih funkcija ili društvenog položaja stavili iznad zakona i stekli ogromno bogatstvo. Ovom deklaracijom se Narodna stranka obavezuje  da u prvih 100 dana od izbora nove demokratske Vlade bude donet paket zakona i sistemskih propisa pre svega o:- lustraciji,- ispitivanju porekla imovine i oduzimanju nelegalno stečene imovine,- specijalnom tužiocu za visoku korupciju i politički kriminal,- javnim nabavkama,- profesionalizaciji državne uprave, javnih službi, ustanova i državnih preduzeća,- oduzimanju nacionalnih frekvencija emiterima koji su prekršili standarde objektivnog i istinitog izveštavanja.Usvojena je i deklaracija o odgovornom upravljanju rudnim blagom Srbije koja podrazumeva uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma i svih drigih ruda čija eksploatacija trajno i nepopravljivo zagađuje životnu sredinu i ugrožava opstanak ljudi, biljnog i životinjskog sveta na određenom prostoru.Jednoglasno je usvojen stav protiv predloženih Ustavnih promena koje se odnose na pravosuđe, a koje je Skupština Srbije usvojila 30. novembra 2021.god. jer nisu u interesu države i građana, a imajući u vidu da je potvrđivanje promene Ustava na referendumu izraz suverenosti građana, kao i da političke stranke ne učestvuju neposredno na referendumu, Narodna stranka poziva građane da slobodno i po svojoj savesti odluče da li će učestvovati na referendumu zakazanom za 16. januar 2022. god.Gradski odbor Vranje je na Skupštini bio zastupljen sa 10 delegata iz Vranja i Vranjske Banje.Nakon Skupštine je održan i Glavni odbor na kojem je za predsednika Izvršnog odbora izabran Miroslav Aleksić, a za generalnog sekretara i portparola stranke Stefan Jovanović”, navodi se u saopštenju Narodne stranke iz Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare