Završena energetska sanacija parohijskog doma, iz budžeta grada plaćeno 2,7 miliona

LESKOVAC

Episkop niški Arsenije i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za medije govorili su o završetku radova na zameni fasade Parohijskog doma. Radova na zameni građevinske stolarije je finansirala crkva, dok je grad Leskovac u unapređenje energetske efikasnosti uložio sumu od 2,7 miliona dinara.

„Izvedeni radovi su sačuvali prethodni izgled fasade Parohijskog doma, sa svim ukrasima na fasadnim zidovima i oko prozora. Fasada je obogaćena i postavljanjem većeg broja postamenata kod prozora, a dodata su i dva nova elementa rozetne u obliku krsta koji su preuzeti sa fasade crkve Svete Trojice“ naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović i podsetio da je u sanaciju, adaptaciju, rekonstrukciju i izgradnju verskih objekata, u periodu od početka 2013. godine uloženo oko 53 miliona dinara, te najavio nastavak ulaganja u verske objekte u ovoj godini, s obzirom da je u tu svrhu planirana suma od 12 miliona dinara.

Vladika niški Arsenije se ovom prilikom zahvalio lokalnoj samoupravi Leskovca i svim građanima Leskovca, jer je Parohijski dom doživeo veliku obnovu nakon izgradnje.

„Sanacija ovoga objekta je urađena lepo i kvalitetno. Ovom prilikom gradu želim da se zahvalim i na pomoći oko hrama Svetog Simeona Mirotočivog, tamo je od 1. decembra prošle godine počeo i bogoslužbeni život, a približava se i slava toga hrama.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare