Završena akcija prijavljivanja za banje

Penzioneri na Kalemegdanu (BETAPHOTO/NENAD PETROVIC/)

LESKOVAC

I ove godinje će članovi Udruženja penzionera iz Leskovca imati mogućnost da iskoriste pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacioniranim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od deset dana. Pravo javljanja na oglas imaju svi oni koji imaju penzije do 27.775 dinara (prosečan iznos penzije) i nemaju nikakvih drugih primanja.

Predsednik udruženja Bratislav Zdravković kaže da se sa ovom akcijom u odnosu na ranije godine dmalo kasni.

„Obično sve ovo uradimo već u martu ili aprilu, ali je epidemiološka situacija takva da smo morali da čekamo smirivanje korone. Mi smo spiskove dotavili PIO fondu koji će na osnovu tri uslova, a to su visina penzije, godine radnog staža i godine koliko je neko u penziji napraviti rang listu onih koji će o trošku PIO fonda moći da ode u jednu od šest banja i to Sijarinska, Bujanovačka, Niška, Vranjska, Prolom i Sokobanja. Postoji i još jedan uslov da penzioner koji je jednom koristio ovu beneficiju ne može opet da je iskoristi, nego da to sada bude neko drugi. Prijavilo se oko 1000 penzionera, što je malo manje nego ranijih godina i pretpostavljam da je i to zbog korone. Nakon objavljivanja rang liste sledi rok za eventualne žalbe, posle ćega će lekarske komisije na osnovu lekarske dokumentacije odrediti ko će u koju banju moći da ode.“

Zdravković napominje, s obzirom da će prvi korisnici otići u banju u oktobru, akcija trajati i sledeće godine, odnosno završava se tek kada svi oni koji su dobili to pravo i iskoriste.

„Ovim putem bih zamolio one koji odustanu iz bilo kog razloga da nam to dojave, kako bi to pravo iskoristio neko ko se na rang listi nalazi ispod crte.“

Pravo na besplatno banjsko lečenje i rehabilitaciju imaju korisnici starosne, invalidske ili porodične penzije, a.iz Jablaničkog okruga ih je 530. Od toga iz Leskovca 353, Bojnika 26, Crne Trave 6, Lebana 54, Medveđe 19 i Vlasotinca 72.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare