ZAVRŠEN VINSKI BAL

VLASOTINCE

Ovogodišnja “Mis Vinskog bala 2015” je Jelena Mitrović iz Vlasotinca.

Prva pratilja je Jovana Jović iz Leskovca , druga pratilja Marija Kostić iz Vlasotinca. Titula “Mis šarma Vinskog bala” pripala je Aleksandri Golubović iz Vlasotinca, a za “Mis fotogeničnosti”  izabrana je Katarina Veličković.

Po proceni žirija, najbolji vinogradar je Branislav Bidzić iz Vlasotinca.

U kategoriji vrhunskih belih vina prvo  mesto  pripalo je Draganu Pešiću iz Gložana, drugo mesto Cvetku Jankoviću iz Kukavice a treće Jovanu Pečenkoviću iz Vlasotinca.

U kategoriji autohtonih belih vina prvo mesto pripalo je Bratislavu Ristiću iz Gložana, drugo mesto Saši Joviću iz  istog sela  a treće Vinariji Filipajac iz Vlasotinca.

Nagradu za najbolje vrhunsko crveno vino ove godine dobio  je Zoran Popović iz Vlasotinca, drugoplasirano  je vino vlasnika Branislava Bidzića a treće mesto pripalo je Vinariji Filipajac.

Za kategoriju autohtonih crvenih vina komisija je procenila da je samo jedno vino zadovoljilo propisane kriterijume. Reč je o vinu  Tomislava Mladenovića iz Vlasotinca

Šampion u brzom ispijanju špricera je  Darko Bogdanovic iz Leskovca, on je litar špricera ispio za 15,74  sekunde.

 

Turistička organizacija Vlasotinca po prvi put  je ove godine organizovala Plivanje za Vinski pehar na gradskom jezeru. Vinski pehar pripao je Milošu Mitroviću iz Vlasotinca.

Takmičilo se I u dizanju tegova. U ženskoj konkurenciji do 60 kg pobedila je Milica Sutić iz Paraćina, dok je u ženskoj apsolutnoj kategoriji preko 60 kg pobedila Jovana Đorđević iz Paraćina. U kategoriji za muškarce do 80 kg prvo mesto pripalo je Ognjenu Filipoviću iz Bara, a u kategoriji od 80 do 95 kg prvo mesto osvojio je Miloš Jeknić iz Bara, dok je u teškoj kategoriji pobedio Milovan Božović iz Zubinog Potoka. Ovo takmičenje organizovao je Klub dizača tegova iz Vlasotinca

 

 

Održani su koncerti grupe Harizma, Alekse Kostića, Neše Galije i Alekse Jelića,  Čede Markovića, Snežane Sneki Babić i Nade Topčagić.

 

Kulturna, turistička i privredna manifestacija “Vinski bal 2015” trajala je dva dana  14. i 15. avgusta.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare