AKCIJA PRIKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA

LESKOVAC

 

Udruženje inostranih proizvođača sredstava za zaštitu bilja, SECPA, u utorak i sredu 18. i 19. Avgusta, organizovaće akciju prikupljanja ambalažnog otpada od stredstava za zaštitu bilja iz registrovanih poljoprivrednih gazdistava. Akcija se sprovodi u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom i savetodavnom službom (PSSS), a operater na terenu je kompanija PWW.

Sva domaćinstva koja imaju ovaj ambalažni otad mogu da se obrate našoj službi, i mi ćemo im omogućiti kontakt sa operaterima na terenu, rekla je Bojana Karapandžić, savetodavac za zaštitu bilja u PSSS-u.

-Cilj je da se uspostavi saradnja sa poljoprivrednim gazdistvima i da se podigne svest  ljudi o važnosti bezbednog odlaganja ambalažnog otpada, kako oni to ne bi činili kao do sada, spaljivanjem ili bacanjem pored reka i u kontejnere. U ovoj akciji ćemo obilaziti opštine i mesne zajednice, ali ćemo se fokusirati na ona gazdistva koja su već sakupila ambalažni otpad. PWW će nastojati da makar jedanput godišnje organizuje akciju sakupljanja ovog otpada, kaže Radovan Stojiljković, koordinator akcije iz ove komapnije.

U utorak, 18. avgusta, akcija će biti sprovedena u Vučju (od 8 do 9 i 30h), Šišincu (od 10 do 11h), Igrištu (od 11 i 30 do 12 i 30h), Vinarcu (od 13 do 14h), Bogojevcu (od 14 i 30 do 15 i 30h) i Brestovcu (od 16 do 17 i 30h), a u sredu, 19. avgusta u Bojniku (firma Ekspert Stil), Dubovu (od 10 do 11h), Žitorađi (od 11 i 30 do 12 i 13h), Prokuplju (od 11 i 30 do 12 i 30), Resincu (od 11 i 30 do 12 i 30h) i Maloj Plani (od 11 i 30 do 12 i 30h). Ambalažni otpad će se sakupljati ispred prostorija mesnih zajednica.

Ovakvu akciju udruženje SECPA do sada je organizovalo samo na području Vojvodine, dok će tokom naredne nedelje akcija biti sprovedena u Leskovcu i Smederevskoj Palanci.

Predavanje o bezbednom uklanjanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, koje je u organizaciji PSSS održano početkom februara, kao i ova akcija, deo su pilot projekta koji ima za cilj da se istakne značaj pravilnog i bezbednog rukovanja sredstvima za zaštitu bilja i ambalažnim optadom, kako bi se zaštitili korisnici ovih sredstava, kao i životna sredina, rekla je Bojana Karapandžić.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare