Završen Vinski bal

VLASOTINCE

Na završnoj večeri Vinskog bala u Vlasotincu nastupala je „Balkanika“.

„Zapisaćemo ovaj koncert zlatnim slovima jer je ovo naš najbolji koncert ove sezone“,  rekao je  kompozitor i umetnik Aleksandar Sanja Ilić, šef „Balkanike“.

„Ne ulagujem se ja vama, ljudi. Svirali smo mi u Kini, Meksiku, širom sveta, ali nismo imali ovakav kontakt sa publikom“, dodao je Ilić.

U jednom trenutku, na bini se našlo nekoliko dečaka i devojčica koje su roditelji pustili da igraju s bendom.

„Nek’ svako zapamti svoje dete i dođe posle po njega“,  našalio se Sale, jedan od članova benda.

Sanja Ilić i članovi benda još skoro ceo sat nakon koncerta družili su se sa publikom.

„Mi smo prvi put u Vlasotincu, e sad ćemo dolaziti svake godine, a vi možete da nas zovete ili ne“, rekao je Ilić.

Drugi salon vina Vina juga, centralna nanifestacija Vinskog bala, okupio je ove godine dvadesetak izlagača iz zemlje, ali i dva predstavnika iz  Mađarske, iz gradova Tokaj i Budimpešta.

“Kada smo prošle godine ideju organizovanja salona sproveli u delo, imao sam utisak da smo započeli jedan lep, ali težak posao. Dva su motiva postojala. Prvi, da se posetioci upoznaju sa ponudom drugih vinarija, a drugi – da svi naši vinari mogu da razmene iskustva na licu mesta i da ih primene u svojoj proizvodnji. Iz razgovora sa njima rekao bih da im je sve to koristilo. Nadam se da će i ove godine biti zadovoljni sadržajem na salonu vina ” rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je, nazdravljajući sa velikim majstorom Vinskog viteškog reda Simeon Sretenom Mladenovićem , svečano otvorio ovogodišnji salon.

U bašti hotela Novi Zemun smenjivali su se nastupi vitezova vina, vinogradarskih vila, folklornih ansabmala, a posebnu pažnju publike, kao I svake godine, izazvalo je takmičenje u brzom ispijanju špricera na  kome je pobedio Marko Bogdanović iz Bobišta. On je pet čaša ovog pića popio za 13 sekundi  i 43 stotinke.

Na glavnoj bini, pobednicima tradicionalnih konkursa dodeljene su diplome I nagrade, a za Boginju vina proglašena je Vlasotinčanka Katarina Veličković.

Vatrometom I dvočasovnim koncertom Sanje Ilića I Balkanike završen je 32.Vinski bal

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare