“Otadžbina”: Kad neko kaže svoj stav o Kosovu SNS se na njega obruši

KOSOVSKA MITROVICA

Izjava Marka Đurića da je „Srpska lista“ projekat od nacionalnog značaja je samo još jedna u nizu prevara i obmana ovog političkog junoše, saopštio je danas Narodni pokret Srba sa KIM “Otadžbina”.

“Tzv. Srpska lista je politička stranka stvorena da svoju delatnost obavlja u okviru separatističke vlasti u Prištini, što u suštini znači da ona priznaje nezavisnost Kosova i Metohije. Ovo tim pre, jer politički deluje u skladu sa ustavom i zakonima samoproglašene republike Kosovo. Marko Đurić još kaže da Srbi ne treba da se dele nego da svi deluju u okviru „Srpske liste“ što znači da svi Srbi na Kosovu i Metohiji treba da pristupe kolektivnoj izdaji.
U prethodnih pet godina, ili tačnije za vreme Vučićeve vlasti, pod okriljem tzv. Srpske liste nad Srbima na severu Kosova i Metohije vrši se strahovito nasilje koje se ogleda u bacanju bombi, paljenju vozila, izbacivanju sa posla, šikaniranju,  sve sa željom da se disciplinuju politički nepodobni Srbi. Teško je reći, ali je istinito, da je za ovo vreme Srbima mnogo veće zlo nanosio Vučićev diktatorski režim nego separatistička vlast iz Prištine. Zato ovaj poziv za jedinstvo znači da i žrtve nasilja i nasilnici treba da budu svi u istoj koloni koja se svodi na odricanje od Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju.

„Srpska lista“ kao politička stranka vodi aktivne pregovore sa Ramušem Haradinajem o formiranju separatističke vlade. Bez imalo stida, srama, griže savesti oni sa čovekom koji je vršio najgore zločine nad Srbima žele da vrše vlast jer je to navodno u srpskom interesu zbog većeg broja ministarskih mesta, kako sami kažu. Ovakva pohlepa, alavost, gramzivost prelazi sve granice pristojnosti. Diktatorski režim Aleksandra Vučića umalo napravi diplomatski skandal sa Francuskom koja je Ramuša Haradinaja pustila iz zatvora a sada mu taj isti Ramuš nimalo ne smeta da bude deo njegove vlade2; dodaje se u saopštenju.

“Sigurno je da nijedan politički korak tzv. Srpska lista ne čini bez odobrenja Aleksandra Vučića koji ovih dana poziva Srbe na unutarsrpski dijalog o Kosovu i Metohiji. Način na koji se odvija taj dijalog je poprilično čudan jer koji god se politički stav ne dopadne Aleksandru Vučiću on se na njega obruši. Kada je Sanda Rašković-Ivić predsednica poslaničke grupe „Za spas Srbije“ u Skupštini Srbije iznela ideju o zamrznutom konfiktu potpredsednik poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić je takvu ideju nazvao političkim idiotizmom. Ili kada je pre toga prof. dr Slobodan Samardžić kao predsednik Državotvornog pokreta Srbije izneo mišljenje da ne treba žuriti sa rešavanjem statusa Kosova bio je izložen takvim brutalnim napadima Vučićevog privatnog glasila Televizije Pink da to već postaje ogavno. Poslednji predlog Olivera Ivanovića iz Kosovske Mitrovice da Srbija treba da primeni kiparski model izazvao je pravu histeriju Aleksandra Vučića.
Nažalost, tako izgleda unutarsrpski dijalog predsednika Republike, odnosno takva je demokratija koju sprovodi Srpska napredna stranka i njen predsednik u zemlji Srbiji. Prema čoveku i beseda – kaže naš narod”, poručuje Narodni pokret Srba sa KIM “Otadžbina”..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare