Završen 11. Medijana festival dečijeg stvaralaštva

NIŠ

Dodelom nagrada i priznanja završen je dvodnevni ,  11. po redu  Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu pod nazivom „Jedanaest osmeha za Medijanu“. Za ovogodišnji  festival vladalo je veliko interesovanje pisaca, učesnika i publike. U Oficirskom domu u Nišu gde su održani centralni programi tražilo se mesto više.

Član veća Gradske opštine Medijana Igor Todorović zahvalio je svim učesnicima najveće pesničke manifestacije na jugu Srbije, naglasivši da centralna niška opština neguje lepu reč i tradiciju pesništva, a što dokazuje sve veći broj radova koji pristiže na festivalski konkurs iz sve više država.

Novina ovogodišnjeg festivala je druženje dece iz hraniteljskih porodica sa piscima, tribine na Filozofskom fakultetu u Nišu sa ciljem unapređenja dečije književnosti i prezentacija Medijaninog festivala na društvenim mrežama. Održano je veče posvećeno Dušanu Pop Đurđevu, dobitniku nagrade „Naisa“ ovogodišnjeg festivala, program „Čuvamo ćirilicu“ u niškoj Narodnoj biblioteci, časovi druženja pesnika sa učenicima niških osnovnih škola. Kao i svake godine otvaranje i zatvaranje Festivala pratio je bogat scenski i kulturno umetnički program.

Festival koji je ušao u drugu deceniju postojanja i ove godine iznedrio je nove stvaraoce pametnih reči iz čak osam država.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare