Mladenci u dvorištu Šop Đokićeve kuće

LESKOVAC

Turistička organizacija Leskovca organizovala je obeležavanje Mladenaca, praznika svih onih koji su se venčali u prethodnoj kalendarskoj godini.

Ova svečanost se praznuje 22. marta i posvećeni su uspomeni na stradanje svetih četrdeset mučenika Sevastijskih, koji su za Hristovu veru stradali 320. godine. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je prisutne na rečenice Duška Radovića koje se obavezno čuju kod matičara.

„Budite ljubomorni, ne jedno na drugo, već na svoj brak. Čuvajte ga i branite od svih iskušenja, smatrajte ga dragocenim za svoju sudbinu i sreću. Uživajte u svim lepotama koje brak pruža i u svakoj kašičici meda koju vam nudi. Lokalna samouprava se svakodnevno trudi da Leskovac bude bolje mesto za suživot naših sugrađana. Naš grad iz dana u dan postaje lepši, bolji i perspektivniji. Veoma nas raduje činjenica da je u prethodnih pet godina slopljeno preko 6000 brakova i odlučilo d aovom društvu podari nove porodice.“

Na manifestaciji koja je održana u dvorištu Šop-Đokićeve kuće priređen je adekvatan program koji je obuhvatio reviju venčanica, nastup plesnih škola, kao i KUD „Lemind“, koji je prikazalo običaje iz Leskovca karakteristične za proslavu Mladenaca.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Goran Rakić
Goran Rakić
5 godine pre

Od tija 6000,najmanje 5000 su brakovi podobnih,onih što su uz vlast ili njihova deca.Ostali beže iz Leskovca i iz,nazovi,Srbije.

Ivca
Ivca
5 godine pre

Lepa manifestacija, svaka cast.