Završava se program stručne prakse

BEOGRAD

Misija OEBS u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i u saradnji sa državnim institucijama Srbije, obeležiće danas u Novom Pazaru završetak programa stručne prakse za period 2021–2022. godine, saopštila je danas Misija.

Program je omogućio angažovanje desetoro mladih stručnjaka iz Novog Pazara, Priboja, Prijepolja, Sjenice, Bujanovca, Medveđe i Preševa, u radu državnih institucija u periodu od šest meseci.

Učesnici odabrani kroz proces selekcije raspoređeni su u osam institucija – Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Agenciji za sprečavanje korupcije, u kacelariju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Koordinacionom telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i Pravosudnoj akademija, navedeno je u saopštenju.

Od 2019. godine, program stručne prakse završilo je ukupno 20 učesnika iz južne i jugozapadne Srbije.

Program finansiraju stalne misije Austrije i Turske pri OEBS, a prethodnih godina finansiran je od strane Misije SAD pri OEBS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare