Zatrovalo se 37 migranata u Prihvatnom centru u Preševu

PREŠEVO-VRANJE

Epidemiolog dr Slađan Stanković iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju potvrdio je danas  za JUGpress da se tokom vikenda zatrovalo 37 migranata u Prihvatnom centru u Preševu.

Oni su konzumirali hranu koju u ovaj centar donose tri ketering službe.

Zbog bolova u stomaku i dijareje migranti su odmah medicinski zbrinuti, a uzorke sumnjive hrane ispituju stručnjaci Zavoda za javno zdravlje.

Prema rečima dr Stankovića reč je o lakšoj kliničkoj slici, tako da niko nije ugrožen.

„Pretpostavlja se da je reč o bakterijskom trovanju hranom, jer su svi zaraženi jeli pileće batake. Migranti su pomoć zatražili između petka i subote nekoliko sati nakon konzumiranja, a u međuvremenu nisu zabeleženi novi slučajevi. Uzet je uzorak stolice i nisu nađene salmonela i šigela, bakterije na koje Zavod vrši ispitivanje. To ne znači da uzrok nisu druge bakterije. Ispitivaja su u toku, tako da će se ovih dana znati konačni rezultati“, kaže dr Stanković.

U Prihvatnom centru u Preševu trenutno se nalazi 700 migranata.

Komesarijat za izbeglice i migracije naložio je da se hrana smešta u Prihvatni centar, a namirnice i obroke kontrolisaće ljudi iz resornog Komesarijata.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Patrijote u džipovi i srpske koske kajmakčalanske.
Patrijote u džipovi i srpske koske kajmakčalanske.
7 godine pre

Gazdarice željno iščekujemo izveštaj o učešću leskovačkih predstavnika na “Džipijadi Kajmakčalan 2016”, sa posebnim osvrtom na plasman učesnika koji se vidi i čuje na 3:19.

https://youtu.be/cYR8gR7eEXc?t=27s

Takođe Vas najljubaznije molim (zbog svih onih koji nisu bili na času) da objavite da Solunski front nije probijen krajem septembra 1916. godine, kako to na ovom videu tvrdi uvaženi džipijaš. Tada je osvojen Kajmakčalan, a Solunski front je probijen tek dve godine kasnije, tačnije 15. septembra 1918. godine.

Unapred zahvalan, Vaš poznavalac historije. 😀