Zašto suprug preminile doktorke nije testiran u Leskovcu niti su mu snimana pluća iako se osećao loše?

LESKOVAC

Na pitanje novinara JUGpressa kako je moglo da se dogodi da suprug dr Dušanke Živković, bivše načelnice epidemiologije koja je u subotu premiunula do kovida, prvi predsednik opštine poslle petooktobarskih promena i profesor univerziteta Dragoljub Živković iako je nekoliko puta dolazio u leskovačku bolnicu, jer s eosećao sve lošije, ne bude testiran, niti su mu snimljena pluća, da je on na kraju zbog toga i otišao u Beograd, direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević je rekao da takve informacije nema.

„Kada su ga pozvali i rekli mu da je stanje Dragoljuba Živkovića ozbiljno, istog trenutka organizovan prevoz za Beograd. U tom trenutku je Niš bio prebukiran, pa smo ga poslali u Beoghrad, da ne bi čekao na pregled u Nišu. Njegova supruga je u tom trenutku bila u Beogradu, ćerka tamo radi.“

Na ovo pitanje komentar je dao i gradonačelnik Goran Cvetanović, rekavši da je i sam imao direktnu kominikaciju sa gospodinom Živkovićem.

„Na pitanje ima li neke tegobe, kako se oseća, rekao je da se odlično oseća i da nema nikakvih tegoba. Odgovorno tvrdim da je on bio prezadovoljan i tretmanom i svim onim što je učinjeno. To su jedine dve osobe koje smo poslali u Beograd. Dr Dušanki Živković, nakadašnja načelnica Infektivnog odeljenja, koja nažalost nije uspela da se izbori sa virusom, je meni mnogo privatno pomogla kada je moje dete bilo bolesno i koja je izuzetan lekar, ali ne zaboravimo da je kod nje bio veliki indeks telesne mase, da je bila dijabetičar, a ti ljudi su najizloženiji ovom virusu. Dato je sve što se moglo, ali se na žalost završilo na ovakav način,“ objašnjava Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
direktor pritvoren
direktor pritvoren
4 godine pre

Zasto ne pisete da je tuzilastvo u Nisu pritvorilo direktora gerontoloskog centra a nasi u Leskovac kazu kako drzava nece nikog da kazni i da ce dzabe da tuze i prijave. E pa vidite da nije dzabe ali novinari treba da napisete koji je put da se dodje do kaznjavanja odgovornih lica bolnice u Leskovcu zbog mnogo zarazenih lekara, sestara, vozaca. Konkretno u Nisu vecina institucija je u vanredno stanje pisala naloge za rad. Ko je dr Dusanki izdao nalog, ako je ona secerni bolesnik? Zato sto su zaposleni u Nisu popunjavali upitnike o svojim bolestima na osnovu cega je napravljen RASPORED RADA I OVEREN POTPISAN OD DIREKTORA.Takodje majke sa malom decom i velikom decom ako je otac angazovan u vojsci i policiji, zatim SVI HRONICNI BOLESNICI u Nisu poslati su kuci. NISU MOGLI DA RADE, ZABRANJENO IM JE! Gde su takvi nalozi i rasporedi i popunjeni upitnici u bolnici i Domu zdravlja u Leskovcu i da li tuzilastvo reaguje ili reaguje samo na piticke pozive? Sramota. Nikad necu glasati vlast koja komanduje tuzilastvu! Leskovacki direktori cekaju nalog iz kabinet sta da rade. Oni bukvalno cekaju vodju kriznog staba. Cekali su, da iskopiraju druge jer sami nisu osposobljeni. Ali virus nije cekao da se direktori opamete.

procedure zastite
procedure zastite
4 godine pre

Molim novinarku dsaznaju i obaveste citaoce sta se desava kada neko umre od korone, kakva je procedura zastite od zaraze, kako se sahranjuju i gde. Pod kojim uslovima? Hvala

jug
jug
4 godine pre

Pa dr Kon je rekao pre neki dan, valjda da se moraju okupati u dezinfekc.sredstvu ili tako nekako i da popovi o tome povedu racuna. Pogledaj na netu od pre neki dan sta je krizni stab odn. dr Kon ukratko rekao

ne sprovode svuda
ne sprovode svuda
4 godine pre
Odgovori  jug

Pop koji poji narod s jednu kasicicu da se razume u dezinfekciju? To krizni stab treba da sprovodi preko preduzeca koje sahranjuje. Kod nas u Vladicin Han je to komunalno.

Načelnik službe radiologije OB Leskovac
Načelnik službe radiologije OB Leskovac
4 godine pre

Od prvog trenutka kada se Prof.dr Dragoljub Živković obratio lekarima u Leskovcu uradjeno je rendgengrafiranje pluća a nakon toka i skener pluća, po svim standardima i protokolu vezanim za COVID 19 a zatim je u korelaciji sa kliničkim lekarima prebačen na Kliniku za infektivne bolesti-Beograd.
Profesoru želim brz oporavak i ozdravljenje.

procedure jednake za sve
procedure jednake za sve
4 godine pre

Da li je po istom postupku tretirano i svo ostalo medicinsko osoblje da su snimani i poslati za Beograd?

jug
jug
4 godine pre

Pa iskreno, ako medicinsko osoblje ne zna na sta ima pravo i sta treba da uradi onda necemo valjda mi ovde citaoci o tome odlucivati. Nekada se mesate u nesto sto nije u vasem domenu.

neki cete da idete a neki cemo da se vratimo
neki cete da idete a neki cemo da se vratimo
4 godine pre
Odgovori  jug

Medamo de u protekcionizam. Da nema za sve