Tiodorović: Na infektivnom odeljenju u Leskovcu nisu poštovani propisi

LESKOVAC-BEOGRAD

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović rekao je danas, na redovnoj konfereniji za novinare , da u leskovačkoj bolnici nisu poštovani propisi.

“Imamo tešku situaciju u Leskovcu. Tamo na infektološkom odeljenju nije dovoljno korišćena zaštitna oprema i preminula je jedna koleginica, a čitavo odeljenje je gotovo u potpunosti ostalo bez kadra”, rekao je doktor Tiodorović.

Za razliku od njega, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević nisu videli ništa neobično u tome što su skoro svi lekari i medicinsko osobolje na ovom odeljenju zaraženi.

I ne samo oni.

Oni su na jednoj od konferencija za novinare rekli da je to “normalno i očekivano” jer su oni stalno u kontaktu sa zaraženim pacijentima i tvrdili da su imali svu zaštitnu opremu

.

Cvetanović je otišao i korak dalje pa je rekao da su se zarazili kada su ” skidali skafander da idu u toalet ili piju kafu”.

A danas je činjenicu da je , medju ukupno zaraženim u Leskovcu više od polovina lekara i medicinskih radnika komentarisao da ” broj zaraženih zdravstvenih radnika ne bi trebalo da iznenađuje”.

„Većina njih je u prvim redovima i direktnom kontaktu sa pacijentima, kao što i većina njih nesebično daje sebe vodeći računa o pacijentima”, kaže Cvetanović koji svakodnevno ističe da je i sam lekar i da je i doktorirao na niškom Medicinskom fakultetu.

Od devedeset potvrdjenih zaraženih osoba 49 njih su zaposleni u dve zdravstvene ustanove , od toga 24 lekara, 17 medicinskih tehničara, pet vozača, dve servirke i jedna spremačica.

Prati
Obavesti me o
guest

10 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mitar
Mitar
4 godine pre

Koliko još ljudi u Leskovcu treba da se zaraze, pa da Vlada shvati kakav čovek vodi naš grad??? Mislim da, ako ima i minumum savesti i empatije, sam treba da se skloni i uz izvinjenje svima, a posebno nama koji imamo inficirane u porodicama, prepusti svoje mesto nekom časnom, moralnom, poštenom i odgovornom čeveku. Sa istinskom diplom i znanjem! Čuvajte se ljudi!

Aleksandra
Aleksandra
4 godine pre

Ovog momenta se iza infektivnog odelenja suse skafanderi i maske,razapeta zica imam i sliku kao dokaz…zasto?pa zato sto neeemaju opremu i moraju da je na licu mesta operu i rasire …sramota
Ajmooo objavite komentar bar jedan tacan sa licu mesta napisan ,iz bolnicke sobe

Bramac
Bramac
4 godine pre

Opreme nije bilo i sramota je što to niko neće da kaže. Stavlja se kamena vuna za izolaciju a ništa od aparata i sredstava nije kupljeno.

Milan
Milan
4 godine pre

Ne znam zašto niste objavili moj komentar u kome govorim o tome da je opreme bilo u bolnici? Da li zato što želite da se prava istina ne sazna? Očigledno vašoj redakciiji ne odgovara istina da je opreme od početka bilo dovoljno na infektivnom odeljenju!

prijavite ili cutite
prijavite ili cutite
4 godine pre

Vi koji tvrdite da nije bilo opreme to treba i da prijavite, jer su vasi zivoti bili ugrozeni a jedan je izgubljen, sta se pravite fini sa direktorom, koji nije fin prema vama ako vam opremu nije obezbedio a stiti sebe tako sto laze javnost i strucnjake da je opreme bilo. To znaci da njega nije briga za vas, pa sto bi vas bilo briga za njega. Indikativno je da gradonacelnik tvrdi da je bilo opreme i uzima direktora u zastitu. Kao da zajedno nesto znaju, pa se drze sada zajedno, stite se da ne stradaju. Opstepoznata cinjenica je da su oni povezani i da zele da ostanu obadvojica na tim funkcijama da bi i dalje radili to sto rade. Medjutim, ne treba da cena toga budu ljudski zivoti i vi sto pisete ovde odmah da ste okrenuli telefone i pitate kome da napisete DA OPREME NIJE BILO. Tacka. To dugujete svojim porodicama koje su ugrozili kao i stradaloj koleginici.
Ako ste imali opremu nego ste pijuckali kafe, pusili cigarete, skidali maske cesto na radnom mestu u radno vreme, tada nemojte da prebacujete na druge sopstvenu nespremnost za odgovornost. Jer raditi na infektoloskom a ponasati se suprotno umesto u duhu sa tim, jeste zapravo VASA NEODOGOVORNOST I NESPOSOBNOST koju ne treba da prebacujete na druge.

Sloboda misljenja
Sloboda misljenja
4 godine pre

Svi koji rade u bolnici znaju kakva je bila situacija sanzastitnom opremom. NIJE JE BILO

Pera lozac
Pera lozac
4 godine pre

A da li se ti Tiodorovicu pitas zasto se nije koristila zastitna oprema.Iz jednostavnog razloga,nije je bilo u dovoljnoj kolicini ne samo na infektivnom vec na svim odelenjima leskovacke bolnice.

Zoki
Zoki
4 godine pre
Odgovori  Pera lozac

Ma koj ce oblaci skafander….idi bre :). Tiodorovic je iz onaj neki grad tamo ….

Rilex
Rilex
4 godine pre
Odgovori  Pera lozac

A da li se ti pitas cemu sluze gvozdena srca na nasim mostovima, cemu sluze. Nije poenta samo u tome da nije bilo opreme nego sto se pare bacaju na nebitne stvari. U bolnici nema kreveta kako treba i posteljine a za drugo je suvisno pricati

Zoki
Zoki
4 godine pre
Odgovori  Rilex

Pare za gvozdena srca se ne bacaju, vec idu serifu grada u dzep.