Otkud korona na leskovačkoj hirurgiji?

LESKOVAC

Odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa kako se dogodilo da se virus kovida uđe na odelenje hirurgije, direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević se upitao kako je taj virus ušao i na Dedinje, na Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu…?

„Dedinje je za leskovačku bolnicu spejs-šatli! Sve je na hidraulici, ništa se ne pipa, zaštitna oprema, sigurnost na intervencijama koje se vrši su perfektne, a opet se dogodilo da je ušlo”.

” Imamo hirurgije koje se rade sa ljudima koji su imali operacije, kojima je potrebno previti ranu, skinuti konce… To su pacijenti kojima to mora da se uradi i koji dolaze u ambulantu, ne na odelenje hirurgije. To su ljudi koji nemaju nikakve simptome, nisu bolesni, ali je moguće da su prenosioci virusa…”, dodao ej on.

Na naše pitanje da li je neko do tih pacijenata pozitivan na koronu , Dimitrijević je odgovorio da je “to samo pretpostavka, jer i sami lekari imaju neke svoje kontakte izvan posla, pa njihovi ukućani sa svojim kontaktima… Dovoljno je da se pojavi samo jedan ko je nosioc virusa i ko nema simptome… “.

U službi hirurgije je trenuitno pet ili šest osoba u samoizolacijji, rekao je Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nem
Nem
4 godine pre

Sramota za upravu bolnice sto hururgija i dalje radi. Svi treba da se testiraju, dok se cekaju rezultati karantin. Ugrozava se zovot i pacijenata i lekara i ostalog osoblja. Neodogovrons na delu. Jedno slusamo na tvu a drugo rade.

Milan
Milan
4 godine pre

Pitati ,,Gradolnacelnika” i njegove biznismene koji su primljeni na njegovu urgenciju da se prime na hirurgiju(koji su bili potencijalni nosioci virusa)

Mitar
Mitar
4 godine pre

Za ovoliko obolelih u Leskovačkom zdravstvu, nemarnošću rukovodećih, kao i nemarnošću nazovi doktora nauka, mesara! Kao u Nišu! Uhapsiti ih po hitnom postupku!!! Urušili su zdravstveni sistem u gradu! Sutra sele naše lekare po banjama u covid centre, odvajaju ih od porodica! Ko će da nas leči? Postviti stručnjake na čelo kriznog štaba, a nesposobne procesuirati!

Leskovčanin
Leskovčanin
4 godine pre

Kažete korona bolnica fizički odvojena od ostatka? Paaaha ha ha ha ha. Liftom, jel da?

Milan
Milan
4 godine pre

A otkud korona na Dedinju i na klinici Narodni front?