Zasto se grad zaduzuje 400 miliona dinara

 

LESKOVAC

 

Grad Leskovac će se u 2019. godini zadužiti kod neke od poslovnih banaka u iznosu od 400 miliona dinara. Taj novac će biti utrošen za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata. Ova odluka se donosi zbog neophodnosti poboljšanja stanja infrastrukture na teritoriji Grada Leskovca, odnosno da bi se priveli kraju i stavili u funkciju započeeti infrastrukturni objekti, kao i izgradnja novih objekata u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana Leskovca. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podseća da Leskovac u 2017. i 2018. nije uzeo ni jednu kreditnu liniju.

„U toku iduće godine bi trebalo da završimo Bulevar Nikole Pašića, što će iznositi oko 250 miliona dinara, a pri tome je Grad Leskovac uložio 90 miliona dinara u rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i eksproprijaciju. Pored toga, dosta smo uradili i na putu na relaciji Leskovac-Niš, gde nas očekuje sređivanje prelaza preko pruge između Pečenjevca i Lipovice. Ostaje nam i bojnički put, koji je u jako lošem stanju i to je investicija od nekih 150 miliona dinara. Ono što je centralno pitanje oko ovog kredita je i Gradski trg. Mi smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja nema gradski trg. Moram da pojasnim da po projektu nijedno drvo u parku neće da se seče niti uklanja, osim onih koja su stara i sklona padu, te tako mogu da ugroze prolaznike. Kada kažemo 30%, ta brojka se odnosi na površinu koja će biti Gradski trg novozasađenog drveća ili šta će to već da bude. Znači, ne 30% postojećeg parka, nego opterećenje novim zelenilom. Da bi sve ovo realizovali mislim da je jedna kreditna linija od 400 miliona dinara neophodna. Probaćemo da kredit bude na dve godine, sa godinom dana grejs perioda.“

 

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Baki
Baki
5 godine pre

A šta će biti sa školom “Josif Kostić”? Da li neko ima odgovor i da li iko planira da se završe već jednom radovi i da se deca vrate u svojim školskim klupama?