Budzet za 2019. godinu 4,5 milijarde dinara

NACRT BUDŽETA LESKOVCA ZA 2019. GODINU – 4,45 MILIJARDI DINARA

LESKOVAC

Prema planu za narednu godinu, budžet Leskovca iznosiće 4,45 milijardi dinara. Ovaj predlog je obrazložila šef Odelenja za finansije Marija Milosavljević, koja je rekla da se nBajviše prihoda očekuje se od poreza na zarade zbog povećanja minimalne cene rada, kao i od nenamenskih i kapitalnih transfera.

„Porez na zarade doneće 1,4 milijarde dinara i to je za 238 miliona više u odnosu na 2018. godinu, jer je, osim povećanja minimalne zarade, došlo i do povećanja plata u javnom sektoru i otvaranja novih radnih mesta. Nenamenska sredstva iz budžeta Republike planirana su u iznosu od skoro 900 miliona dinara. Kapitalni namenski transferi planiraju se u iznosu od 135 miliona dinara koji će se utrošiti za energetsku sanaciju objekata javne namene. Od prodaje zemljišta i poslovnog prostora planira se prihodovanje od 352 miliona dinara, dok će iz ove u sledeću godinu biti preneto 50 miliona dinara.“

Milosavljevićeva kaže da će na rashodovnoj strani budžeta oko 24% sredstava otići na plate zaposlenih, dok će rashodi za korišćenje roba i usluga učestvovati sa 27% od planiranog budžeta.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
zamena teza
zamena teza
3 godine pre

Kad vidis da zaradjujes od procenta na davanje, to se zove zamena teza. Pazibogati. Isplati se da budzetski korisnici rade u sto vecem broju na budzetu, jer onda vracaju deo para u taj isti budzet. Odakle je ova strucnjakinja, ne mislim na Bobiste to znamo da je ostavljena da ko Novica pokriva Milenka da i ona ne otkrije Daliborove nedostatke rada, nego zna li neko gde je zavrsila ovo znanje, da li u selo Brzece na Kopaonik ili na Kosovo?