Dvesta pedeset roditelja tužilo Predškolsku ustanovu

LESKOVAC

 

Izveštaj o radu za školsku 2015/2016. godinu Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ i godišnji plan rada za školsku 2016/2017. godinu bili su povod da se pokrene diskusija na današnjoj sednici Skupštine grada o tužbama toditela i salmoneli.

 

Odobornik SDS-a Nenad Zdravković postavio je pitanje da li ima tužbi roditelja, zbog isplate po skalama koju je ustanova primenjivala, i da li postoji mogućnost da račun ustanove zbog toga bude blokiran. Iako zbog pojave epideje salmonele vrtić ne snosi odgovornost, zbog čega u izveštaju o radu taj problem nije ni spomenut, postavio je pitanje Zdravković, kao i to gde i kako je nastala infekcija salmonele.

Predškolska ustanova zbog epidemije ne snosi krivicu, ali krivicu svakao snosi predsednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Slađana Mladenović, koja se ovim povodom nije oglasila, niti je sazvala sednicu odbora, pa je Zdravković zatražio njenu ostavku.

Odogovrila je direktorka Predškolske ustanove Jasmina Anđelković Đorđević, da je ustanovu tužilo oko 250 roditelja, ali da je samo sporvođena  odluka koju je donela Skupština grada. Epidemija salmonele je u jenjavanju, a Predškolska ustanova sprovodi sve mere prevencije, istakla je ona.

Gradonačelnik Goran Cvetanović podsetio je da je odluka o uvođenju skala doneta 2010. godine, i da roditelji koji tuže imaju pravo na to, ali da ovakav postupak „nije moralan“. Pravobranioci su ti koji treba da preseku, rekao je Cvetanović.

Odbornik DS-a Saša Stojanović postavio je pitanje zbog čega se ćutalo i zašto sa informacijama  koje su odobornici dobili na Skupštini građani nisu ranije upoznati.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare