ZAŠTO DA IH BIRAMO?

LESKOVAC
Dominantna tema najnovijeg broja Nove Naše reči su predstojeći lokalni izbori.

Na lokalnim izborima, koji će se održati u nedelju 24. aprila, učestvuje 11 izbornih listi stranaka, koalicija i grupa građana. Za Novu Našu reč prvi sa lista odgovaraju na tri pitanja koja smo im postavili: koji su razlozi zbog kojih građani i građanke Leskovca treba da glasaju za njih, odnosno listu na čijem su čelu, koga vide kao koalicionog partnera posle izbora i da li kanidati za gradonačelnika očekuju ozbiljnu podršku, odnosno da li sebe eventualno vide na tom mestu, oni koji se nisu kandidovali.

Nova Naša reč prenosi i izjave sa završnih konvencija SNS-a, koalicije DSS – Dveri, SPS-a, izveštava o poseti lidera SDS-a Borisa Tadića Leskovcu i piše o drugim predizbornim aktivnostima stranaka u Leskovcu.

Zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede obezbeđen je novac za izgradnju novog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, što je bio uslov da holandska vlada donira 8 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže u 17 naseljenih mesta. Očekuje se da će postrojenje biti završeno i da će početi da radi za oko godinu i po dana, piše Nova Naša reč.

Nova Naša reč piše i o ostalim događajima koji su obeležili prethodnu nedelju – o otvaranju holandske firme u Grdelici, adaptaciji Istorijskog arhiva, otvaranju vrtića za stare pri Ustanovi za odrasla i stara lica u Leskovcu, dogradnji Dečjeg dispanzera, novoj opremi koju je dobila Služba stomatologije u Domu zdravlja i o podeli asistentne opreme leskovačkim osnovnim školama i Predškolskoj ustanovi.

Održan je prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja, na kome je 16 poslodavaca iz Jablaničkog okruga iskazalo potrebu za 150 radnih mesta, uglavnom u oblasti tekstilstva, prehrambene i prerađivačke industrije, građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine i osiguranja.

Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija održan je šesti sajam preduzetništva, na kome je predstavljeno 200 preduzetničkih inicijativa, o čemu izveštava Nova Naša reč.

Nova Naša reč u svom najnovijem broju piše o republičkom takmičenju koje je održano u školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“, o „Danu otvorenih vrata“ u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija i o ostalim dešavanjima u oblasti kulture i sporta.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja profesora tehničkih nauka Božidara Stanića.

U sportskoj rubrici Nova Naša reč predstavlja Vladimira Stevanovića, nindžuci instruktora i prvaka Srbije, koji prenosi svoje utiske sa boravka u Japanu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare