Zasedanje do rane zore

LESKOVAC

U nastavku sednice usvojeni su izveštaji o radu Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Stambene agencije, Fonda za razvoj poljoprivrede, kao i Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike rurarnog razvoja  na području grada Leskovca za 2016. godinu.

Objedinjena rasprava vođena je o Domu zdravlja i Apoteci Lskovac, kao i o ustanovama u oblasti kulture.

Na ovoj sedici došlo je do nekih kadrovskih promena, tako da je na čelu Centra za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ imenovana Gordana Jovanović (SNP), dok je za vršioca dužnosti direktora SRC „Dubočica“ imenovan Miodrag Rajković. Na poziv gradonačelnika da opozicija da kandidata za direktora JP „Dom“, odazvali su se radikali, tako da je za v. d. direkora ovog javnog preduzeća imenovan Vlada Đorđević iz redova ove stranke. Budući da su radikalni dali svog kandidata i za skupštinske odbore, iako je dogovor bio da se to ne čini „zbog ultimatinih predloga vladajuće koalicije“, što je opozicija učinila tek nakon prekida sednice i postizanja novog dogovora sa vladajućom većinom, ostaje da se vidi kako će ova stranka nadalje delovati u lokalnom palamentu, da li kao opoziciona, ili će pak glasati sa vladajućom većinom. Tomislav Ljubenović, šef odborničke grupe SRS, kaže da se ova stranka odazvala na poziv gradonačelnika da opozicija da svog kandidata za direktora JP „Dom“, a na pitanje kako će se nadalje ponašati njihovi odbornici, odgovara  – „ostajemo to što smo bili“.

Ovo skupštinsko zasedanje karakteristično je po tome da je trajalo do rane zore, do četiri iza ponoći, dok nisu završene sve tačke dnevnog reda. Opozicija je tražila da se sednica prekine, u upozoravala na kršenje Zakona o radu, kada je reč o upošljenicima gradske uprave. Većina je međutim, glasala da se radi do iscrpljivanja svih tačaka dnevnog reda, a gradonačelnik je odbornicima nakon toga podelio čokolade.

Sednica će ostati upamćena i po tome da su na insistiranje Nebojše Cakića u jedan sat posle ponoći dovedeni pojedini članovi Gradskog veća, na zahtev gradonačelnika, iako je opozcija i ranije tokom dana tražila njihovo prisustvo kako bi dobila odgovore na neka pitanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare