PU Leskovac : Bezbedno leto 2016

LESKOVAC

Policijska uprava Leskovac je sa partnerima inicirala projekat gde se planira ukazivanje potrebe građanima Leskovca na preduzimanju mera radi zaštite ličnih stvari. Cilj projekta je smanjenje mogućnosti da dođe do otuđenja ličnih stvari građana. Deliće se flajeri u u kojima su dati konkretni predlozi za postupanje građana, a samim time doprineće se i bezbednijoj zajednici.
Portparol PU Leskovac Boban Zdravković kaže da je akcioni plan donet 2013. godine od strane ministarstva, a da će leskovačka policija u skladu sa smernicama koje je dobila sprovesti akciju preventivno-propagandnog karaktera.
„Ova akcija nosi naziv „Sigurno leto 2016. godine“. Naše aktivnosti u ovoj akciji biće podela flajera, kao i odlazak i promocija rada policije u zajednici kampanjom poznatom kao „od vrata do vrata“. Tu je cilj aktivnog uključivanja građana, odnosno davanja i dobijanja njihovog doprinosa u unapređenju stanja bezbednosti. Očekujemo da se na ovaj način, uz medijsku kampanju i podršku, smanji broj izvršenja krivičnih dela, saobraćajnih nezgoda i incidentnih situacija na području našeg grada. Kako dolazi leto i letnji odmori, mnogi će otputovati, a to ostavlja mogućnost za provale i krađe. Tu su i dve manifestacije koje okupljaju veliki broj ljudi, Leskovački karneval i Roštiljijada. Zato i pozivamo sve one koji primete izvršenje bilo kog krivičnog dela da isto prijave na telefon 192. Na mejl adresu portparolpule@mup.gov.rs građani mogu dostaviti sva pitanja, pritužbe ili pohvale koja se tiču delokruga rada policije, od upravnih poslova vezanih za izdavanje pasoša i ličnih karti do registrovanja motornih vozila, do saznanja koja se tiču i odnose na događaje iz oblasti javnog reda i mira, kriminaliteta i saobraćaja.“
Iz policijske uprave poručuju da će se otvoriti i Savetovalište za građane, koje će u početku raditi svake subote u mesecu. Građani će moći da dođu u PU Leskovac i u neposrednom kontaktu izlože svoj problem, a policija će pokušati da taj problem reši.
„Na taj način ukazaćemo i šta je naš zadatak i dužnost u sprovođenju zakona, kao i obaveza da pružimo pomoć našim sugrađanima u ostvarivanju njihovih zakonom zagarantovanih prava“ rekao je portparol Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare