Zaposlenje medicinskih sestara i tehničara u Nišu

    NIŠ

Sve medicinske sestre i tehničari niškog Kliničkog centra kojima ističe ugovor o radu tokom marta i maja  biće prevedeni u stalni radni odnos, saopštio je sindikat Nezavisnost pozivajući se  na dogovor sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i direktora ove ustanove.

I veći deo nemedicinskih radnika koji su angažvani na privremenim poslovima takođe će dobiti posao za stalno „uz ispunjavanje određenih kriterijuma“.

                      Sve što smo dogovorili treba da bude potvrđeno na kadrovskoj komisiji Ministarstva zdravlja, naveo je predsednik ovog sindikata Miodrag Stojković i dodao da će o načinu prijema radnici biti naknadno obavešteni.

                      Ovo je dogovoreno na sastanku  Sindikata Nezavisnost Kliničkog centra Niš u Ministarstvu zdravlja. U saopštenju se ne navodi koliko će zaposlenih u Kliničkom centru dobiti stalno zaposlenje, ali je rečeno da je kadrovskim planom Kliničkog centra Niš povećan broj izvršilaca.

                       Sastanku u Ministarstvu zdravlja na kome je dogovoreno prevodjenje radnika u stalni radni odnos prisustvovali su direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović, predsednik GSZ SZ Zoran Ilić, predsednik sindikata Nezavisnost KC Niš Miodrag Stojković i u ime Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

                        „Ovo je ogroman uspeh jer će Klinički centar Niš milionska sredstva izdvajana za primanja radnika na PP poslovima preusmeriti u druge svrhe kao i za prijem novih radnika“, rečeno je u saopštenju sindikata Nezavisnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare