Zaposleni u gradskim preduzećima,opštinama i upravama na posao će autobusom

NIŠ

  Gradsko veće je donelo  zaključak kojim se nalaže direktnim i indikretktnim  korisnicima budžeta Grada Niša, gradskim opštinama, javnim i javno-komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad i Centru za socijalni rad „Sveti Sava“, da počev od 1.jula na ime naknade troškova za dolazak i odlazak sa posla  zaposlenima obezbede mesečne karte u javnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Grada Niša na relacijama za koje je gradski prevoz i organizovan, ističe Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša.

„Ovakav zaključak je u cilju obezbeđenja nesmetanog obavljanja komunalne delatnosti, imajući u vidu i značajno povećanje troškova goriva, sa jedne strane i sa druge, neophodnost da Grad obezbedi normalno funkcionisanje javnog gradskog i prigradskog prevoza na svojoj teritoriji“, kazala je Vladislava Ivković.

           Ona je napomenula da se zaključak odnosi samo na korisnike Gardskog budžeta i da se na ovaj način sprečavaju zloupotrebe koje nastaju po ovom osnovu imajući u vidu ostvarivanje ovog prava i stvarno mesto  boravišta zaposlenih.

            „Na ovaj način ostvarujemo potpuno pravo zaposlenih da im poslodavac obezbeđuje dolazak i odlazak sa rada za lokacije, odnosno za one deonice na kojima se javni prevoz i obavlja“, dodala je  Ivković.

              Na pitanje novinara da li to znači da zaposleni  neće dobiti novčana sredstva već samo kartice za gradski prevoz i zonu kojoj pripadaju, Vladislava Ivković je odgovorila:

              „ Upravo tako. Poslodavac je u obavezi da ta sredstva izfinansira, svakako se izdvajaju sredstva za te namene, a zaposlena lica dobijaju kartice za prevoz za zonu koja je odgovorajuća njegovom mestu prebivališta i mestu zaposlenja“, kazala je Ivković.

                 Prema rečima Vladislave Ivković i podacima kojima ona raspolaže ovim zaključkom je obuhvaćeno oko 5.000 zaposlenih, a koliko će Grad sredstava izdvojiti za kartice nije mogla da definiše jer se iznosi razlikuju za kartice u prvoj, drugoj i trećoj zoni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare