Grad stipendira  47 učenika i 4 studenta romske nacionalnosti

NIŠ

Grad Niš će u školskoj 2021/2022.godini stipendirati 47 učenika i 4 studenta romske nacionalnosti, rečeno je na sednici Gradskog veća. Na ovaj način Grad značajno utiče i na osipanje romske dece u srednjim školama i na fakultetima ali i daje svoj doprinos uključivanju Roma i Romkinja u obrazovni sistem.

 Miljan Ćirković, v.d. zamenik načelnika Uprave za društvene delatnosti kazao je da će 47 učenika srednjih škola i četiri studenta Fakulteta biti stipendirani od strane Grada koji je za ove namene izdvojio pet miliona dinara.

                  „ Srednjoškolcima će stipendija iznosti 7 i po hiljada na mesečnom nivou, dok će na račun studenata mesečno biti uplaćivano 12, 5 hiljada dinara. Stipendistima će biti retroaktivno isplaćene i zaostale stipendije“, kazao je Miljan Ćirković.

                  On je dodao da se ove godine na konkurs za stipendije javilo 57  učenika, a 47 je ispunilo uslove, odnosno da im prosek nije manji od 2, 51, da su redovni učenici i da su sa teritorije Grada Niša.

                 „Od 11 prijavljenih studenata, četiri je ispunilo uslovo koji podrazumevaju da je studentu adresa pribavališta najmanje pet godina u Nišu da je redovan student i da prvi put pohađa tekuću akademsju godinu“, dodao je Ćirković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare