Stipendije za mlade talente

 NIŠ

  Grad Niš je i ove godine dodelio stipendije najboljim studentima i učenicima srednjih škola. Za te namene, grad je iz budžeta izdvojio blizu 23 miliona dinara, što je 9 miliona više u odnosu na prošlu godinu. Ugovore o stipendiranju potpisalo je 37 učenika i 59 studenata, a ukupan broj gradskih stipendista ove godine je 96.

                           „Verujem da ovde niste zbog  para već zbog znanja i uspeha koji postižete i kojim obradujete sve nas koji živimo u Nišu i koji vodimo ovaj grad. Nama je  važno da promovišete naš grad gde god da odete. Prošle godine smo za vas izdvojili 19 miliona dinara, ove godine ćetiri miliona više jer je vaše da učite, da radite i pokažete znanje, a naše da obezbedimo novac za vas. Nadam se da će se i narednih godina ime Niša čuti na svim takmičenjima kako domaćim tako i međunarodnim“ ,kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je učenicima i studentima uručila ugovore o stipendiranju. Gradonačelnica je dodala da su stipndije vid podrške mladima da nastave da se takmiče, da promovišu svoje znanje.

                          Talentovane đake i akademce pozdravio je i Predrag Nešović, načelnik Školske uprave u Nišu.

                          „Stipendije predstavljaju vid finansijske podrške koja se dodeljuje istaknutim   učenicima i studentima za pokazane rezultate u prethodnom periodu ali i kao podrška daljeg obrazovanja, istraživanja i usavršavanja. Grad Niš je prepoznao potrebu da najbolje učenike i studente podrži i na ovaj način“, kazao je Nešović.

                         Stipendije se isplaćuju za kalendarsku godinu, znači 12 meseci, a svakog meseca na račun studenata i đaka biće uplaćeno 6.800 dinara. Kako se sada nalazimo na polovini tekuće godine, prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, već danas će svim dobitnicima biti uplaćene zaostale rate.

                         Teodora Obradović je učenica prvog razreda Gimanzije „Bora Stanković“ u Nišu i nalazi se na spisku stipendista Grada Niša.

                         „Stipendija je za mene svojevrsno priznanje za moj dosdašnji rad i trud, ali istovremeno i motivacija da nastavim dalje kao do sada, pa čak i više. Posebno mi je drago zbog toga što je ovo dokaz da neko vidi i ceni moj trud i rad i da ništa što sam do sada uradila nije bilo uzaludno“, kazala je Teodora Obradović.

                         Dodelu ugovora o stipendiranju gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je iskoristila da najavi skoro otvaranje Omladinskog centra na čemu  Grad intenzivno radi sa Vladom Republike Srbije.

                        „To će biti  njihov dom gde će oni moći svojim idejama, kao sada što čine kroz Kancelariju za mlade Grada Niša, da pomažu našem gradu da bude još bolji i uspešniji“, zaključila je gradonačelnica Niša.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare