Zamislite: Projektna dokumentacija za drugu fazu rekonstrukcije “Josifa” konačno “uskladjena”

LESKOVAC

Projektna dokumentacija je konačno uskladjena i sredstva kod Kancelarije za javna ulaganja obezbedjena za drugu fazu rekonstrukcije Osnovne škole ”Josif Kostić”, rekao je šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, Saša Mladenović .

Ali, da je projektna dokumentacija uradjena tvrdila je 27. jula predstavnica Kancelarije za javna ulaganja (?!?!)

(Vidi tekst na linku ispod)

“Naredne nedelje biće raspisan tender, pa  bi, obaj posao, ako sve bude teklo po planu, trebalo da bude okončan u roku od 145 dana”, tvrdi Mladenović.

Izvinjavajući se učenicima i roditelja zbog neplaniranog produžetka radova i zahvaljujući im na strpljenu, Mladenović je novinarima pokušao da objasni razloge za prolongiranje rokova i pauzu izmedju završetka prve i početka druge faze:

“Malo duže je trajala izrada i usaglašavanje projektne dokumentacije, zbog potreba za otklanjanjem nedostataka uočenih tek nakon početka radova. Sada možemo da kažemo da je dokumentacija usaglašena, ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja zaključen i ostaje da dobijemo konačnu saglasnost na tendersku dokumentaciju, a raspisivanje tendera očekujemo naredne nedelje”.

Od tog momenta, procenjuje šef Mladenović , pa do završetka radova, trebalo bi da prodje maksimalno 145 dana. Prostom računicom dolazimo do zaključka da bi škola za početak drugog polugodja mogla biti spremna za rad. Pred izvodjačem radova je ozbiljan zadatak:

” Treba uraditi sanaciju spratne ploče, koja je jedan od razloga kašnjenja u rekonstrukciji, a tu su i izrada podova, elektroinstalacija i parterno uredjenje dvorišta, koje smo sa Kancelarijom, kao grad, dodatno dogovorili. Sredićemo ogradu i podstanicu za grejanje u okviru škole. Biće to, kad sve bude gotovo, reprezentativni objekat, kakav nema ne samo Leskovac, već i dobar deo Srbije” , smatra Mladenović.

 Uprkos neoptimalnim uslovima za rad, djaci osnovne škole ”Josif Kostić” su, zahvaljujući, pre svega, angažovanju i trudu nastavnika, na završnom ispitu postigli najbolje rezultate na teritoriji grada, što svakako zaslužuje čestitke, zaključio je on.

Ali, niko nije objasnio šta ako tender, čije se skorašnje raspisivanje najavljuje od 27. jula, ne uspe?   

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare