Zajedno: Zaštiti Radu Trajković

BEOGRAD

Stranka Zajedno pozvala je danas nadležne organe da reaguju povodom nedvosmislenog plasiranja javnih pretnji Vojislava Šešelja bivšoj političarki sa Kosova Radi Trajković, kao i da utvrde njegova saznanja o namerama određenih grupa, a koje se tiču ugroženosti njene bezbednosti i života.

U saopštenju Zajedno ističe se da je od ubistva Olivera Ivanovića i trenutka kada je ukazala na povezanost Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića sa tim, Trajković žrtva stalnog progona putem režimskih tabloida, kao i šikaniranja koja sprovode državne institucije i zvaničnici, uključujući i predsednika Srbije.

Stranka Zajedno pozvala je javnost u Srbiji da se suprotstavi kriminalizaciji države, da zaštiti svoje građane od progona.

Retorika u vidu pretnji, uvreda i omalovažavanja, koja se sve češće čuje u javnom prostoru od Šešelja i njemu sličnih govori o nepostojanju bilo kakvih moralnih granica i normi. Između ostalog, i zbog ovakvih stvari iz Srbije svake godine odlazi sve veći broj ljudi, navodi ta partija, objavio je FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare