Zajedno-Moramo: Zamenik pravobranioca supruga advokata gradonačelnice i njenog zeta

NIŠ
Odbornici u Skupštini Grada Niša su na jučerašnjoj sednici usvojili predlog da na funkciju zamenika pravobranioca Grada Niša bude postavljena Jelena Ristić, supruga advokata Miroslava Ristića koji je u postupcima pred sudom  zastupa gradonačelnicu Draganu Sotirovski kao i njenog zeta, o čemu smo obaveštavani i preko medija, saopštio je Gradski odbor Zajedno-Moramo Niš

 Odbornici su ovu odluku doneli bez rasprave, pa tako izabrani predstavnici građana Niša nisu imali potrebu da kroz raspravu pokušaju da pitaju gradonačelnicu da pojasni zašto obmanjuje javnost da je Miroslav Ristić ne zastupa, da su ti sudski postupci okončani, kao i izjavu da je jedino imenovana Jelena Ristić pristala da se prihvati ogromnog posla za malu platu.

Bila je to sjajna prilika za odbornike da pitaju  i predlagača, kako je izvršena selekcija kandidata, gde su se i kako prijavljivali zainteresovani kandidati, kao i koji su to kandidati odustali od posla zbog niske zarade.

Odbornici su mogli da pitaju gradonačelnicu da pojasni i zašto advokat Miroslav Ristić zastupa Direkciju za izgradnju Grada Niša, iako je to obaveza pravobranilaštva, kao i da li je izbor punomoćnika za Direkciju izvršen po principu: “AKO JE NAJBOLJI ZA SOTIROVSKU, NAJBOLJI JE I ZA DIREKCIJU!”

Sve su to mogli odbornici, ali NISU! Ne mešaju se mnogo u svoj posao. Zato pitamo MI, jer MORAMO!, navodi se u saopštenju koje potpisuje Slaviša Dinić. (kraj) DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare