Zajedničkom akcijom do povraćaja umanjenih penzija

BEOGRAD

U organizaciji Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ i Saveza samostalnih sindikata Srbije, danas je održan u Beogradu okrugli sto „Zajedničkom akcijom do povraćaja umanjenih penzija“.

Velika sala Medija centra je bila premala da primi sve zainteresovane goste, iz redova ovih sindikata ali i drugih penzionerskih udruženja.

Tribina je organizovana u cilju utvrđivanja zajedničkog nastupa Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera „Nezavisnost“, koji su svoju saradnju potvrdili potpisivanjem sporazuma.

Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ je naglasio da je neophodno da sindikati koordinišu svoje aktivnosti i da zajedničkim snagama razvijaju strategije postupanja narednom periodu.

Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije je apostrofirao ulogu koju penzioneri imaju u društvu Srbije, navodeći da „imaju moć koje ni sami nisu svesni“. On je govorio o važnosti aktivacije penzionera i njihovog motivisanja da učestvuju u ovoj borbi za svoja prava. Po njemu, okrugli sto je pokazatelj značajnog stepena jedinstva dva reprezantativna sindikata u nastojanju da svoju poziciju osnaže.

Predsednik Sindikata penzionera „Nezavisnost“, Miloš Grabundžija, se detaljnije bavio problematikom povraćaja umanjenih penzija. On je istakao da su „penzioneri svojevremeno pomogli državu kada je trebalo, a sada je rad da država učini svoj deo posla“. Naročito se osvrnuo na neophodnost državne intervencije kada je u pitanju primoravanje poslodavaca da uplaćuju doprinose u skladu sa zakonom.

Nakon izlaganja učesnika, usledila je diskusija u kojoj su učestvovali prisutni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare