Zahvalnicu Leskovcu za doprinos u zapošljavanju primila zamenica gradonačelnika

LESKOVAC

Gradu Leskovcu danas je u Beogradu uručeno priznanje u vidu zahvalnice za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2017. godini na nivou lokalnih samouprava, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

“U ime grada zahvalnicu je primila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, a uručenje je upriličeno povodom Dana nacionalne službe za zapošljavanje.

U obrazloženju je navedeno da je grad Leskovac jedna od lokalnih samouprava koje su dale najveći doprinos zapošljavanju, uzimajući u obzir usvojeni Lokalni akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za zapošljavanje iz budžeta lokalne samaouprave, kao i broj učesnika u merama na osnovu izdvojenih sredstava iz budžeta lokalnih samouprava u 2017.

Na osnovu potpisanog sporazuma za sprovođenje programa i mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u 2017. godini, Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuju sa po 13 miliona dinara, što ukupno iznosi 26 miliona.

Od ovog iznosa 6 miliona bilo je opredeljeno za javne radove, 10 miliona dinara za program samozapošljavanja i još 10 miliona dinara za stručnu praksu.

Grad Leskovac će uz tehničku pomoć NSZ-a realizovati u 2017. godini i program stručne prakse sa prosečnom ocenom 9 i više za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem i program obuke za poznatog poslodavca”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
bahato
bahato
6 godine pre

Još jedno isprobano zamagljivanje oči narodu. Čim su rezultati katastrofalni,slede nagrade. Evo još jednog primera. Samo se nadam da će prazni novčanici,prazni stomaci i na drugoj strani bahatost vlastodržaca da nam dopru do glave u kojima je vreme da proradi zdrav razum.