Zahvalnice učesnicima Sajma etno hrane

LESKOVAC

U leskovačkoj Regionalnoj privrednoj komori (RKPL) danas su podeljene zahvalnice učesnicima Sajma etno hrane.

 

Na ovogodišnjem 11. Sajmu etno hrane i pića, održanom u Beogradu od 23. do 26. novembra, na štandu RPKL svoje proizvode prezentovalo je 27 suizlagača sa područja Jablaničkog i Pšinjskog okruga kao i iz Grčke. Učesnicima ovog sajma privredna komora dodelila je zahvalnice zbog toga što su, na štandu RPK, veoma uspešno predstavili svoje visokokvalitetne proizvode od povrća i voća iz palete tradicionalnih proizvoda.

Na ovom sajmu nagrađeno je šest proizvoda sa juga Srbije i iz Grčke, dok je RPKL dobila zahvalnicu za organizaciju i učešće na sajmu.

“Proizvođači tradicionale etno hrane sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga i ove godine bili su zapaženi, i naš štand je bio jedan od naposećenijih na sajmu. Potpisali smo sporazum da dogodine, na sajmu u Beogradu, nastupi mnogo veća grupa privrednika iz Grčke, očekujemo da na 500-600 kvadrata oni predstave svoje proizvode, dok bi se naša hrana pojavila na sajmu hrane u Atini i Solunu” , rekao je predsednik RPKL Goran Jović.

Osim roštilj mesa i ajvara, uskoro se očekuje i brendiranje leskovačke sprže, čemu grad pomaže sa 400.000 dinara, deo sredstava obezbedila je RPKL, a očekuje se pomoć i Ministarstva poljoprivrede.

“Očekujemo da će Leskovac, kao grad sa dva, a uskoro i tri brendirana proizvoda, dobiti pravo od Privredne komore Srbije da formira Centar kometentnosti, da ovde bude centar za celu Srbiju za brendiranje tradicionalnih proizvoda zaštićenih imenom geografskog porekla”, dodao je Jović.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
O čemu je reč...oprostite?
O čemu je reč...oprostite?
5 godine pre

A ja bi priupitao ovog gospodina gde ima da se kupe dobri čvarci i kavurma, mene me to interesuje…

Mislim da je srpska javnost konačno sazrela
Mislim da je srpska javnost konačno sazrela
5 godine pre

za pojavu kapitalnog naučnog dela u formi doktorske disertacije pod nazivom: “Brendiranje svega i svačega po skraćenom postupku o trošku lokalne samouprave, sa posebnim osvrtom na geografsko poreklo izvršioca budžeta”. ?