Novi uslovi života za interno raseljena lica

VRANJE

Predstavnici lokalne samouprave i nemačke organizacije HELP posetili su stanare zgrade u Vranju u kojoj žive interno raseljena i socijalno ugrožena lica. Na licu mesta su videli kako sada žive s obzirom da su znatno poboljšani uslovi života.

Ovaj objekat sa 11 stanova predat je na upotrebu pre nešto više od tri meseca i izgrađen je u okviru Programa Evropske unije ,,Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara“. Uloženo je 210 hiljada evra. Stanovi su opremljeni osnovnim nameštajem i neophodnim kućnim aparatima. Projekat je sproveden sa Komeserijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i lokalnom samoupravom koja je obezbedila lokaciju i izgradila infrastrukturu.

,,Projekat je deo šireg programa podrške Evropske unije poboljšanju uslova života prisilnih migranata ,,Za bolji život”, u vrednosti od 14,2 miliona evra“, rekla je je Milka Đurđević, predstavnica organizacije HELP.

Izgradnjom ovog stambenog objekta, nakon dve decenije je zatvoren kolektivni centar  „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji, rekao je predsednik Skupštine grada, Dejan Tričković.

Žitelji ove zgrade nisu vlasnici stanova u kojima žive i ne mogu da ih otkupe, već su njihovi korisnici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare