Zahtevi za lične karte i tokom Božića

NIŠ

Zakonski rok za zamenu ličnih karti istekao je 31. decembra 2016. godine. MUP je i za vreme novogodišnjih praznika organizovao prijem zahteva za izdavanje dokumenata za hitne slučajeve.

„Rok za zamenu starih ličnih karti bio 31. decembar 2016. godine. Zakonski ništa nije promenjeno. Da bi se to promenilo trebalo bi da Skupština zvanično izglasa produženje. To nije učinjeno. Odeljenje upravnih poslova u policijskoj upravi u Nišu, kao i u svim policijskim upravama širom Srbije, nastavljaju da rade i građani mogu da izvade nove lične karte. Ja ću sve da učinim, bar na teritoriji policijske uprave Niš, da razgovaram sa direktorom Pošte, i ostalima sa kojima je to potrebno, sa direktorima banaka, da budu malo tolerantniji prema našim starijim sugrađanima da podizanje penzija. To je najveći problem. Trebalo bi da bar u narednih mesec – dva, dok im ne pristignu dokumenta, da im omoguće podizanje penzija. Oni su do sada predali zahteve ali dok se oni obrade i pristignu im nova dokumenta treba im omogućiti da dobiju i koriste svoj novac”, kaže za JUGpress načelnik Policijske uprave Niš, Ninoslav Mitić.

Da potsetimo, službenici policije odlaze kod starih i bolesnih lica, koji zbog starosti i zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da u sami dođu u prostorije policijske uprave, i na taj način omogućuju im da dođu do novih dokumenata.

„Mi smo to i ranije činili. Nije to samo zbog trenutne situacije. To ćemo da nastavimo da radimo. Za stara iznemogla lica koje nije pokretno naši službenici, odlaziće na kućne adrese i završavati obaveze oko izdavanja dokumanata“, dodao je načelnik Ninoslav Mitić.

Radiće se u dve smene, i subotom i nedeljom, kako bi što veći broj građana mogao da preda zahteve za ličnu kartu.

„To će biti nastavljeno i tokom 2017. godine, dok god za tim bude bilo potrebe“, kaže se u saopštenju MUP-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare